3
0 + 4

Boller i tomatsovs med pasta – type C

Boller i tomatsovs med pasta - C

Type: Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller 16 stk

  • 1 portion 4 boller blå 3 felter - rød ½ felt ( C= 1 ¾ rød ) grøn ¾ felt
  • 500 g hakket kalvekød 10% fedt,
  • 2 stk laurbærblade eller løvstike
  • 60 g løg ca. 1 løg
  • 1 stk æg
  • 45 g rasp rasp fuldkorn 1 dl
  • dl minimælk
  • 1 drys friskkværnet salt og peber

Tomatsovs til 4 måltider

  • 1 portion rød ½ felt - mørkegrøn 1 felt
  • 60 g løg ca. 1 løg
  • 2 tsk olivenolie
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 dåser flået tomat
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3-4 stk laurbærblade
  • ½ tsk sødt kanel
  • 1 knsp sukker
  • 1 drys friskkværnet salt og peber

Kogt pasta ( 9 mørkegrøn ) 4 portioner

  • 200 g fuldkornspasta tilberedt 400g

Sådan gør du

Kødboller

  • Pil og riv løget på et rivejern.
  • Rør kødet, revetløg, æg, rasp og mælk sammen i en skål til en fars. Krydr med salt og peber.
  • Lad farsen hvile i 5-10 minutter i køleskabet.
  • Sæt en gryde med rigeligt letsaltet vand over, tilsæt laurbærblade i eller løvstikke. Bring vandet i kog.
  • Form farsen til 16 lige store boller ved hjælp af en ske. Læg bollerne i det kogende vand efterhånden som de er formet ( 8-10 stk. ad gangen), dæmp varmen og lad bollerne koge 6-8 minutter.
  • Bollerne er færdige, når de kommer op til overfladen. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte.

Tomatsaucee

  • Rengør bladsellerien og løg; hak løget fint og skær bladselleri i tynde skiver.
  • Svits løget i olien i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt bladselleri og lad det svitse med et kort øjeblik.
  • Tilsæt flået tomat ( tomat/saft), bouillon terning, hvidløg og krydderier.
  • Lad sovsen simre 10-15 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Blend sovsen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  • Denne opskrift er optimal at lave i 4 portioner - så du kan fryse resten ned til en anden dag, eller have flere der spiser med.

Pasta

  • Kod pastaen i rigeligt, letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering