Felterne

Email: webshop@kostkalender.dk

Felterne er et enkelt redskab til dig,

så du let kan holde styr på både kalorier og næringsstoffer i maden - det eneste, det kræver, er, at du holder øje med, hvor mange felter, der er i den mad, du spiser, og hvilke farver felterne har.

 

Det er nemt at gå til, og du behøver ingen særlig viden. Felterne lærer dig hurtigt, hvor meget og hvad du kan spise for at blive mæt og tabe dig på en sund måde, der tager hensyn til din blodsukkertype.

Når du har brugt lidt tid på at sætte dig ind i felterne, så kommer du helt sikkert hurtigt til, at tænke i ”tal” og ”farver”, når du spiser og når du køber ind!

Med felterne til at guide dig, bliver der ikke som sådan tale om en fastlagt kur.

 

Der er ikke noget, der er forbudt.

Du har din frihed til at vælge dine foretrukne råvarer, så længe du holder dig inden for de overordnede rammer for din anbefalede kostplan.

Systemet med felterne er udviklet og baseret på mere end 20 års forskningsarbejde på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Et meget stort antal overvægtige mennesker har tabt rigtig mange kilo og har lært at vedligeholde et større vægttab, fordi feltsystemet og Kostkalender® har lært dem at overskue, hvor meget de spiser og drikker.

 

Din plan for felterne

For hver blodsukkertype er der en særlig plan for, hvordan farverne på felterne helst skal være.

Planen tager hensyn til individuelle daglige kalorieforbrug og den kostsammensætning, der passer til blodsukker typen.

 

Et felt indeholder altid 250 kJ (60 kcal) uanset farve, og derfor kan alle felter byttes ud med hinanden.

Du opnår dog mest mæthed og sundhed og dermed det bedste resultat på vægten, hvis du forsøger at følge den vejledende farveplan

Skriv kostdagbog

Hold øje med dine felter ved at føre kostdagbog i Kostkalender®.

Det giver dig det bedste overblik over maden, felterne og farverne.

Basis for felterne er Feltlisten med et meget stort antal typiske daglige råvarer og fødevareprodukter opgjort i farvede felter.

 

Du vil sikkert undre dig over, hvorfor enkelte madvarer kun har felter i én eller højst to farver, selvom de indeholder tre eller fire næringsstoffer, men det er fordi felterne har farve efter de vigtigste næringsstoffer i madvaren.

Det skal hjælpe dig til at være opmærksom på, hvor der f.eks. er mest fedt (rød) eller sukker (gul).

 

Eksempel: Kager er kun mærket med rødt – men det er fordi feltmetoden gerne vil gøre dig opmærksom på, at der er meget fedt i kager, selvom vi godt ved, at der også er sukker i kage.

Felterne

Det grundlæggende princip i Kostkalender® er ”felter”.

Det er farvede enheder, som illustrerer madens indhold af energi (”kalorier”) og næringsstoffer.

Et helt felt er altid 250 kJ (60 kcal); mens farverne på felterne viser næringsstofferne.

Varigt vægttab

med blodsukkerkuren

Brug Kostkalenderen aktivt

For at holde styr på indkøb, madlavning og de mange farver og felter, anvender man kostkalenderens daglige og ugentlige skema.

Det er vigtigt at føre denne ”dagbog”, for at holde sig motiveret og for at være målrettet, når det gælder sundhed, humør og vægttab.

Den gode start:

1. Menuplan til hele ugen

2. Indkøbsseddel til hele ugen

3. Forsøg at købe ind til hele ugen på en gaang

4. Køb aldrig ind på tom mave

5. Gå kun efter din indkøbsplan - undgå impulskøb

Copyright @ All Rights Reserved Kostkalender.dk

Bank