3
¾ + 3

Frikadeller med ratatouille og græsk yoghurt – type C

Frikadeller med ratatouille og græsk yoghurt -C

Type: Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 60 g løg
  • 500 g hakket kalvekød 5 % fedt,
  • 1 stk 1 æg
  • 45 g rasp
  • dl minimælk
  • 1 drys Salt og peber friskkværnet

Ratatouille

  • 2 stk grofthakket løg
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 g tomat
  • 300 g courgette
  • 300 g aubergine
  • 1-2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 stk knust laurbærblad
  • 1 tsk merian eller oregano
  • 1 spsk revet citronskal ikke overfladebehandlet
  • 1 drys friskkværnet salt og peber
  • 1 spsk fedtfattig yoghurt 3,7 %

kartofler 4 personer

  • 400 g kartofler små -

Sådan gør du

Frikadeller

  • Pil og riv løget på et rivejern.
  • Rør kødet, løg, æg, rasp og mælk sammen i en skål til en fars. Krydr med salt og peber.
  • Lad farsen hvile i 5-10 minutter i køleskabet.
  • Form farsen til 16 lige store frikadeller ved hjælp af en ske.
  • Læg bagepapir på en bageplade, og læg frikadellerne på papiret.
  • Steg frikadellerne i ovnen ved 220° i ca. 25 minutter afhængig af, hvor brune/sprøde du vil have dem.
  • Du kan også stege dem på en pande med fedtstof.
  • Du skal bare tage dem af panden, medens de er varme og lægge dem på fedtsugende papir (køkkenrulle) når de er færdigstegt.
  • Du kan fryse resten af frikadellerne, eller bruge dem til frokost.

Ratatouille

  • Sauter løg og hvidløg i olien et par minutter i en tykbundet gryde.
  • Skær tomat, courgette og aubergine i grove tern, og kom dem sammen med bouillon og krydderier.
  • Lad grøntsagerne snurre møre, og rør af og til i gryden.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med én lille klat fedtfattig yoghurt 3,7 % til ratatouillen
  • Du kan fryse resten af Ratatouille, hvis I ikke er 4 personer der spiser med

Kartofler

  • Skrub kartoflerne
  • Kog dem møre i letsaltet vand - ca 15min
  • Type B & C har glæde af at spise dem kolde, f hensyn til blodsukker stigning
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering