Hvem står bag Blodsukkerkuren?

Blodsukkerkuren er baseret på banebrydende forskning fra Københavns Universitet, og her får du præsenteret ophavsmændene til den.

Blodsukkerkuren hjælper dig med at sammensætte den kost, som vil få dig til at tabe dig.

Arne Astrup
(f. 1955) er overlæge, dr.med., professor og leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Desuden er Arne overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, Enheden for Diætetik og Klinisk Ernæringsforskning.

Arne står også i spidsen for en af verdens førende forskergrupper inden for fedme, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Arne har publiceret flere end 700 videnskabelige artikler i bl.a. The Lancet, New England Journal of Medicine og Nature, især om forebyggelse og behandling af overvægt og type 2-diabetes.

Han var i 1992-2003 formand for Ernæringsrådet og i 2005-2009 formand for International Association for the Study of Obesity. Han er også aktuel redaktør af American Journal of Clinical Nutrition.

Arne Astrup er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger i ind- og udland om mad, ernæring, vægt og sundhed og har modtaget en stribe internationale forskerpriser.

Mads Fiil Hjorth
(f. 1982) er BSc i idræt, cand.scient. i human ernæring og har en ph.d. inden for forebyggelse og behandling af fedme.

Mads er ansat som adjunkt på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.

Hans forskning fokuserer på forebyggelse og behandling af fedme og fedmerelaterede sygdomme med særligt fokus på betydningen af kostens sammensætning, fysisk aktivitet, stillesiddende tid og søvn.

For nylig var han en drivende kraft i det forskningsgennembrud, der danner det videnskabelige grundlag for at bruge blandt andet blodprøver til at udtale sig om personlig ernæring – hvilket denne hjemmeside bygger på.

I maj 2017 modtog han ”SCIENCE Erhverspris for yngre forskere” fra Københavns Universitet for at bringe denne forskning i anvendelse. Han har publiceret 41 videnskabelige artikler siden 2012.

Klik her for at læse studiet