Hvorfor kan nogen spise flæskesteg uden at tage på, når andre ikke kan?

Sulthormonerne styrer dit liv – derfor skal de tilfredsstilles.

Det er deres ansvar at sørge for, at vi får mad, så vi kan overleve.

Derfor kræver det mange kræfter at overvinde dem, når blodsukkeret banker, og sulten skriger i din mave.

Hjernen siger, at du SKAL spise, så længe sulthormonet ikke er tilfredsstillet.

Din mave har travlt med at sende signaler til hjernen om, hvad den mangler

Når maven er tom, eller dine muskler mangler sukker, går der signal til hjernen om, at depoterne skal opbygges igen.

Hvis det er maven, der råber, så mærker du det som sult, er det musklerne, kan du måske have trang til noget sødt.

Nu vil jeg kort beskrive de tre forskellige typer stofskifte, som afgør, hvilken kosttype du er

Denne sultreaktion er ens hos alle de 3 kosttyper, men der er forskel på, hvornår og hvordan de føler sig mætte, så de ikke har behov for mere at spise.

Når du får mad ned i maven, stopper sulthormonet sin produktion, og dit blodsukker stiger, så der bliver ro på kroppen.
Men vi skal føle os rigtig mætte, før vi stopper med at spise – og det er her, der er forskel på de 3 kosttyper.

Fysisk sult opstår, når fedtvævets og den tomme mavesæks alarmsignaler giver besked til din hjerne om, at du skal have mad nu.

Når du begynder at spise, udskilles stofstiftehormonet insulin fra bugspytkirtlen, så du føler dig mæt.

Det er din bugspytkirtelfunktion, som afgør, hvilken kosttype du tilhører, og hvilken type mad der så gør dig mæt.

Dette er forskellen er på de 3 kosttyper A, B og C

De 3 kosttyper har ikke den samme insulinfølsomhed, og det gør, at kulhydrat bliver optaget dårligere hos type B og endnu dårligere hos type C.

Signalet, der fortæller hjernen om mæthed, er ikke ens hos de 3 kosttyper,
selv om de spiser samme kost.

Det er derfor, at type B og type C skal spise mindre kulhydrat, og det kulhydrat,de spiser, skal være et fiberholdigt kulhydrat,
som ikke optages hurtigt i blodbanen, så insulinet kan følge med.

Type B og C får mæthedssignalet fra tyndtarmen, hvor det er fedt og protein,
som giver mætheden.

Kosttyperne & kulhydrat

Type A: Normalt blodsukker – kulhydraternes type betyder kun lidt

Type B: Forhøjet blodsukker – tager på af hurtige kulhydrater som hvidt brød

Type C: Diabetesblodsukker – fed mad giver det bedste vægttab

Er du nysgerrig efter at vide hvilken kosttype du er, så kan du tage min quiz, der giver dig en god indikation.

Fakta

  • Bugspytkirtlen er en aflang, tynd kirtel, som ligger på tværs lige bag og nedenfor mavesækken
  • Bugspytkirtlen producerer enzymer, som er nødvendige, for at tarmen kan fordøje maden, samt hormonerne insulin og glukagon, som spiller en central rolle i reguleringen af blodsukkeret i kroppen
  • Glukose er en form for sukker, som findes i forskellige typer mad
  • Glukose er hovedenergikilden til alle cellerne i kroppen

Når du spiser i forhold til din kosttype, kan du tabe dig og holde vægten

Hvis du drømmer om at tabe dig, så har jeg den optimale løsning til dig.

Min KostKalender guider dig til at spise efter din kosttype, og felterne hjælper dig med at sammensætte den optimale kost til din kosttype.

Kostkalenderen er nem at gå til, og du behøver ingen særlig viden.
Felterne lærer dig hurtigt, hvor meget og hvad du kan spise for at blive mæt og tabe dig på en sund måde, der tager hensyn til din blodsukkertype. Med felterne til at guide dig bliver der ikke som sådan tale om en fastlagt kur.