Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Biksemad type C
Her får du den helt klassiske opskrift på biksemad. Biksemad bliver som regel serveret med spejlæg og rødbeder. Men vi har lavet et lille tvist og servere en frisk og fyldig pastinak-dressing til biksemaden.
Udskriv
Servings:
4
personer
Ingredienser
Pastinak-dressing
2
dl
Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
1½
spsk
ravigottesauce
½
tsk
groft salt
friskkværnet peber
200
g
pastinakker i små tern
125
g
æble i små tern
4
spsk
hakket bredbladet persille
·
Biksemad
400
g
rest kød fra lam, okse eller flæskesteg skåret i tern
100
g
smør
300
g
grofthakket zittauerløg
1
kg
kartoffel i tern ca 2x2 cm
2
spsk
Engelsk sauce eller worcestershiresauce
1½
tsk
groft salt
friskkværnet peber
Sådan gør du
Pastinak-dressing
Vend forsigtigt fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen i en skål.
Bland pastinakker, æble og persille (gem lidt til pynt) i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Smag til.
Biksemad
Skær kødet i tern (ca. 1½ x 1½ cm).
Lad ca. 25 g af smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løgene først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme –rør af og til. Tag løgene op.
Lad ca. 50 g smør blive gyldent i panden.
Steg kartoflerne ved kraftig varme i ca. 7 min., til de er gyldne.
Tag kartoflerne op.
Lad de sidste 25 g smør blive gyldent i panden.
Brun kødet ved kraftig varme i ca. 3 min.
Kom kartofler og løg tilbage i panden.
Tilsæt engelsk sauce, salt og peber, varm biksemaden godt igennem og smag til.
Server biksemaden med pastinak-dressingen.
Prøvet denne opskrift?
Lad os vide
hvad du synes om den!