Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cremet speltotto med kylling type A og B
Mums……cremet speltotto (risotto lavet på spelt) med rodfrugter og saftig kylling.
Udskriv
Servings:
4
personer
Ingredienser
Speltotto
320
g
perlespelt
4
dl
grøntsagsbouillon
½
tsk.
groft salt
1
dl
Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
2
tsk.
friskpresset limesaft
50
g
parmesanost
Kylling
400
g
kyllingefilet
25
g
smør
½
tsk.
groft salt
friskkværnet peber
·
Rodfrugter
300
g
gulerod i tern
300
g
pastinak i tern
½
tsk.
groft salt
2
dl
·basilikumblad
1½
spsk.
rød chilipeber
2
tsk.
revet limeskal (usprøjtet)
·
Pynt
frisk basilikumblad
Sådan gør du
Speltotto
Skyl speltkernerne godt.
Bring bouillon, perlespelt og salt i kog i en tykbundet gryde.
Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.
Kylling
Flæk imens kyllingefileterne og del dem en gang på midten.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 1 min. på hver side.
Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt.
Rodfrugter
Kom gulerods- og pastinaktern i panden og drys med salt.
Steg rodfrugterne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
Smag til.
Kom rodfrugtternene i et dybt fad.
Fordel speltottoen på rodfrugterne og læg kyllingekødet på toppen.
Drys med basilikum, chili og limeskal og server straks.
Prøvet denne opskrift?
Lad os vide
hvad du synes om den!