Cremet speltotto med kylling

Cremet speltotto med kylling type A og B

Mums……cremet speltotto (risotto lavet på spelt) med rodfrugter og saftig kylling.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Speltotto

  • 320 g perlespelt
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 tsk. friskpresset limesaft
  • 50 g parmesanost

Kylling

  • 400 g kyllingefilet
  • 25 g smør
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber

·       Rodfrugter

  • 300 g gulerod i tern
  • 300 g pastinak i tern
  • ½ tsk. groft salt
  • 2 dl ·basilikumblad
  • spsk. rød chilipeber
  • 2 tsk. revet limeskal (usprøjtet)

·Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Speltotto

  • Skyl speltkernerne godt.
  • Bring bouillon, perlespelt og salt i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.

Kylling

  • Flæk imens kyllingefileterne og del dem en gang på midten.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 1 min. på hver side.
  • Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt.

Rodfrugter

  • Kom gulerods- og pastinaktern i panden og drys med salt.
    Steg rodfrugterne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
    Smag til.
  • Kom rodfrugtternene i et dybt fad.
  • Fordel speltottoen på rodfrugterne og læg kyllingekødet på toppen.
  • Drys med basilikum, chili og limeskal og server straks.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!