Cremet speltotto med kylling
Antal: personer
Ingredienser
Speltotto
- 320 g perlespelt
- 4 dl grøntsagsbouillon
- ½ tsk. groft salt
- 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 2 tsk. friskpresset limesaft
- 50 g parmesanost
Kylling
- 400 g kyllingefilet
- 25 g smør
- ½ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
· Rodfrugter
- 300 g gulerod i tern
- 300 g pastinak i tern
- ½ tsk. groft salt
- 2 dl ·basilikumblad
- 1½ spsk. rød chilipeber
- 2 tsk. revet limeskal (usprøjtet)
·Pynt
- frisk basilikumblad
Sådan gør du
Speltotto
- Skyl speltkernerne godt.
- Bring bouillon, perlespelt og salt i kog i en tykbundet gryde.
- Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.
Kylling
- Flæk imens kyllingefileterne og del dem en gang på midten.
- Lad smørret blive gyldent i en pande.
- Brun kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 1 min. på hver side.
- Tag kødet op, drys med salt og peber og hold det varmt.
Rodfrugter
- Kom gulerods- og pastinaktern i panden og drys med salt. Steg rodfrugterne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.
- Kom rodfrugtternene i et dybt fad.
- Fordel speltottoen på rodfrugterne og læg kyllingekødet på toppen.
- Drys med basilikum, chili og limeskal og server straks.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!