Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene.
Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand.
Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af i et dørslag. Pres vandet af grønkålsbladene, fx ved at vride kålen i et viskestykke. Hak grønkålen fint.
Bring vandet i gryden i kog igen.
Tilsætcitronsaft, salt og pasta og kog den ved jævn varme og uden låg i 8-9 min. til pastaen er mør, uden at være blød.
Tag 4 dl af kogevandet fra og hæld pastaen i et dørslag.
Lad smørret smelte i gryden ved kraftigvarme, men uden at det bruner.
Svits løgene i ca. 1 min.
Tilsæt den hakkede grønkål og svits i yderligere ca. ½ min.
Kom fløden i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber.
Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. – rør af og til.
Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.