Grønkålspasta med kulørt drys
Antal: personer
Ingredienser
Hovedingredienser
- 650 g grønkålsblade
- 3 liter vand
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk groft salt
- 200 g tørret hvid pasta
- 15 g smør
- 2 stk. zittauerløg ca. 200g
- ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Kulørt drys
- 50 g hakkede, ristede, smuttede mandler
- 2 stk gulerødder i små tern (ca. 100 g)
- 2 tsk citronskal fint revet (usprøjtet)
Sådan gør du
Sådan gør du
- Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene.
- Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand.
- Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
- Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af i et dørslag. Pres vandet af grønkålsbladene, fx ved at vride kålen i et viskestykke. Hak grønkålen fint.
- Bring vandet i gryden i kog igen.
- Tilsætcitronsaft, salt og pasta og kog den ved jævn varme og uden låg i 8-9 min. til pastaen er mør, uden at være blød.
- Tag 4 dl af kogevandet fra og hæld pastaen i et dørslag.
- Lad smørret smelte i gryden ved kraftigvarme, men uden at det bruner.
- Svits løgene i ca. 1 min.
- Tilsæt den hakkede grønkål og svits i yderligere ca. ½ min.
- Kom fløden i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber.
- Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. – rør af og til.
- Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.
Kulørt drys
- Bland alle ingredienserne og server det kulørte drys til grønkålspastaen.
Tips
- Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.
- I stedet for den friske grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!