Grønkålspasta med kulørt drys

 

Grønkålspasta med kulørt drys

Sund, grøn ret uden kød. Pastaen får et let syrligt svirp fra citronsaft, og hakkede mandler og gulerødder vendt med lidt citronskal giver et sprødt drys.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hovedingredienser

  • 650 g grønkålsblade
  • 3 liter vand
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g tørret hvid pasta
  • 15 g smør
  • 2 stk. zittauerløg ca. 200g
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kulørt drys

  • 50 g hakkede, ristede, smuttede mandler
  • 2 stk gulerødder i små tern (ca. 100 g)
  • 2 tsk citronskal fint revet (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene.
  • Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand.
  • Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
  • Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af i et dørslag. Pres vandet af grønkålsbladene, fx ved at vride kålen i et viskestykke. Hak grønkålen fint.
  • Bring vandet i gryden i kog igen.
  • Tilsætcitronsaft, salt og pasta og kog den ved jævn varme og uden låg i 8-9 min. til pastaen er mør, uden at være blød.
  • Tag 4 dl af kogevandet fra og hæld pastaen i et dørslag.
  • Lad smørret smelte i gryden ved kraftigvarme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt den hakkede grønkål og svits i yderligere ca. ½ min.
  • Kom fløden i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber.
  • Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. – rør af og til.
  • Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.

Kulørt drys

  • Bland alle ingredienserne og server det kulørte drys til grønkålspastaen.

Tips

  • Du kan servere stegte svampe, kogte kålpølser, stegte koteletter eller et drys revet ost til pastaen.
  • I stedet for den friske grønkål kan du bruge 300 g frossen hakket grønkål.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!