Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand.
Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
Hæld vandet fra og brus de blancherede grønkålsblade over med iskoldt vand.
Kom grønkålen i en sigte og pres vandet af bladene.
Hak grønkålen fint.
Bring vand, hakket grønkål, champignoner, salt og peber i kog i en gryde.
Tilsæt kyllingekød og kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.
Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle og del dem i mindre stykker.
Bland bacon stykker og revet ost.
Vend æbleternene i eddike og server den varme suppe med ostedrys, æbletern og ristet rugbrød.