Grønkålssuppe med lidt af hvert
Antal: personer
Ingredienser
- 450 g grønkålsblade
- 1½ liter kogende vand
- 1¼ liter vand
- 250 g champignon i skiver
- 2½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 500 g kyllingefilet i tern
- 8 skiver bacon
- 100 g Parmesan, ost 32+
- 2 stykker æble i tern f.eks. elstar
- 1 spsk ufarvet lagereddike
Tilbehør
- 120 g groft rugbrød ristet
Sådan gør du
- Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand.
- Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
- Hæld vandet fra og brus de blancherede grønkålsblade over med iskoldt vand.
- Kom grønkålen i en sigte og pres vandet af bladene.
- Hak grønkålen fint.
- Bring vand, hakket grønkål, champignoner, salt og peber i kog i en gryde.
- Tilsæt kyllingekød og kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.
- Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
- Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle og del dem i mindre stykker.
- Bland bacon stykker og revet ost.
- Vend æbleternene i eddike og server den varme suppe med ostedrys, æbletern og ristet rugbrød.
Tips
- Du kan erstatte den friske grønkål med 300 g frossen hakket grønkål.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!