Grønkålssuppe med lidt af hvert

 

Grønkålssuppe med lidt af hvert

Grønkålen fortjener et comeback. Den smager dejligt og er fuld af vitaminer….
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g grønkålsblade
  • liter kogende vand
  • liter vand
  • 250 g champignon i skiver
  • tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kyllingefilet i tern
  • 8 skiver bacon
  • 100 g Parmesan, ost 32+
  • 2 stykker æble i tern f.eks. elstar
  • 1 spsk ufarvet lagereddike

Tilbehør

  • 120 g groft rugbrød ristet

Sådan gør du

  • Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand.
  • Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min.
  • Hæld vandet fra og brus de blancherede grønkålsblade over med iskoldt vand.
  • Kom grønkålen i en sigte og pres vandet af bladene.
  • Hak grønkålen fint.
  • Bring vand, hakket grønkål, champignoner, salt og peber i kog i en gryde.
  • Tilsæt kyllingekød og kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.
  • Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle og del dem i mindre stykker.
  • Bland bacon stykker og revet ost.
  • Vend æbleternene i eddike og server den varme suppe med ostedrys, æbletern og ristet rugbrød.

Tips

  • Du kan erstatte den friske grønkål med 300 g frossen hakket grønkål.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!