Andeburger med rødkålssalat og blå dressing

Antal: personer
Ingredienser
Chilimarinade
- 1 dl hvidvinseddike
- 60 g sukker
- 2 stk store finthakkede fed hvidløg
- 1 spsk finthakket rød chilipeber
Andebryst
- 400 g andebryst
- 2 tsk groft salt
Blå dressing
- 2 dl cremefraiche 18%
- 50 g Castello® creamyBlue
- 2 tsk appelsinskal(usprøjtet)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Rødkålssalat
- 2 stk appelsin
- 200 g finsnittet rødkål
- 30 g grofthakkede tørret tranebær
- 2 dl friske korianderblade
- 2 spsk appelsinsaft friskpresset
- 200 g 4 burgerboller
Sådan gør du
Chilimarinade
- Bring eddike, sukker, hvidløg og chili i kog i en tykbundet gryde.
- Kog det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Stil marinaden til side.
Andebryst
- Rids fedtet og gnid grundigt med salt. Læg andebrystet på en kold pande med fedtsiden nedad. Tænd for blusset. Steg fedtsiden i 5-7 minutter, indtil skindet er helt sprødt. Vend andebrystet og steg kødsiden 1-2 minutter.Lad kødet trække utildækket i 10minutter, før det skæres ud i skiver og anrettes til dine burger
Blå dressing
- Pisk cremefraiche, ost, appelsinskal, salt og peber i ca. 1 min. - til et let skum.
- Smag til.
Rødkålssalat
- Skær skal og hinder af appelsinerne – følg frugtens form.
- Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med –gem saften.
- Vend appelsinfileter, -saft, rødkål, tranebær og korianderblade sammen.
- Lun burgerbollerne og flæk dem.
- Pluk kødet fra de lunelår og vend det sammen med 4 spsk af chilimarinaden fra gryden.
- Fordel den blådressing på top og bund af burgerbollerne og læg dem sammen om kød og rødkålssalat.
- Server straks.
- StegetidCa. 2 timer ved 165° –traditionel ovn.
Tips
- For en hurtigere, men også meget lækker version kan man bruge confit de canard fra dåse. Den blå dressing kan erstattes af en god mayonnaise.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!