¾
0+1½

Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

En dejlig forret med æg i flere variationer – hønseæg og fiskeæg sammen smager og ser godt ud.
Ret: Forret
Antal: 4 personer

Ingredienser

Pocherede æg

  • 1 liter vand
  • ½ dl ufarvet lagereddike
  • 1 tsk. groft salt     
  • 4 stk. æg

Rogn-vinaigrette

  • 200 g ca.  4 stykke tomater    
  • 100 g rødløg  
  • 3 spsk. frisk dildkvist
  • 50 stenbiderrogn eller ufarvet kaviar          
  • 1 spsk jomfruolivenolie  
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber      
  • 225 g grøn asparges 
  • 25 g smør

Pynt

  • frisk dildkvist     
  • havsalt  
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Pocherede æg

  • Bring vand, eddike og salt i kog i engryde.
  • Slå æggene ud i 4 underkopper.
  • Når vandet koger, pisker du med et piskeris– så der dannes en hvirvel.
  • Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen.
  • Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
  • Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand.
  • Tag eventuelle æggehviderester op af kogevandet og bring det atter i kog til næste æg.
    Gentag processen med de 3 øvrige æg.
  • Lad de pocherede æg stå i det kolde vand til de skal bruges.

Rogn-vinaigrette

  • Del tomaterne i kvarte, skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern.
  • Bland tomattern, løg og de øvrige ingredienser godt sammen.
    Smag til.
  • Skyl aspargesene og knæk de nederste parcentimeter af.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits aspargesene i ca. 3 min.
  • Fordel rogn-vinaigrette, asparges og pocherede æg på tallerkener.
  • Pynt med dild, salt og peber og server.

Tilbehør

  • Server evt. brød til denne forret - men det er ikke med i beregning af felterne.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!