Græskarsuppe
Antal: personer
Ingredienser
Græskarsuppe
- 1 kg hokkaido græskar
- 1 stilk citrongræs
- 25 g skrællet frisk ingefær
- 15 g smør
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 stk. laurbærblad
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Topping
- 1½ dl Cheasy® fraiche 5%
- friske korianderblade
Tilbehør
- 250 g groft brød
Sådan gør du
Græskarsuppe
- Halver græskarret og skrab kernerne ud.
- Skær græskarret i både og skær skrællen af.
- Skær frugtkødet i tern.
- Fjern de yderste blade på citrongræsset og snit det meget fint.
- Skær ingefæren i tyndestrimler.
- Sauter græskar, citrongræs og ingefær i en gryde med fedtstof i ca. 5min. – det skal ikke brune.
- Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 min.
- Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Anret græskarsuppen med en skefuldfraiche og friske korianderblade.
- Server med brød.
Type B og Type C
- Kosttype B og C kunne spise mindre brød og erstatte det med andet grønt og nødder - som det passer i dagens kostplan. Brød udgør 2½ grønne felter i denne opskrift.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!