Græskarsuppe

 

Græskarsuppe

Græskarsuppe medingefær, citrongræs og citron. Denne græskarsuppe med hokkaidogræskar luner og mætter godt på andre kolde dage. Server græskarsuppen med koriander på toppen – eller din favorit krydderurt.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Græskarsuppe

  • 1 kg hokkaido græskar
  • 1 stilk citrongræs
  • 25 g skrællet frisk ingefær
  • 15 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Topping

  • dl Cheasy® fraiche 5%
  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 250 g groft brød

Sådan gør du

Græskarsuppe

  • Halver græskarret og skrab kernerne ud.
  • Skær græskarret i både og skær skrællen af.
  • Skær frugtkødet i tern.
  • Fjern de yderste blade på citrongræsset og snit det meget fint.
  • Skær ingefæren i tyndestrimler.
  • Sauter græskar, citrongræs og ingefær i en gryde med fedtstof i ca. 5min. – det skal ikke brune.
  • Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 min.
  • Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Anret græskarsuppen med en skefuldfraiche og friske korianderblade.
  • Server med brød.

Type B og Type C

  • Kosttype B og C kunne spise mindre brød og erstatte det med andet grønt og nødder - som det passer i dagens kostplan.
    Brød udgør 2½ grønne felter i denne opskrift.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!