Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær

 

Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær

Stegt hokkaido på bund af grønkål - med topping af hasselnødder, brombær og salatost.
En skønefterårssalat der mætter.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Hokkaido græskar
  • 25 g Smør
  • 1 spsk Ahornsirup
  • 1 tsk Groft salt
  • 500 g Store, røde æbler
  • 2 spsk Friskpresset citronsaft
  • 200 g Grønkålsblade i tynde strimler
  • 200 g Skyllede brombær
  • 25 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
  • 100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern eller Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 50 g Tørrede tranebær

Tilbehør

  • 240 g Groft brød

Sådan gør du

  • Skyl og halver græskarret.
  • Fjern kernerne og skær græskarret i mundrette stykker - lad skallen blive på.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg græskarstykkerne ved kraftig varme i ca. 8 min. - til de er møre, vend af og til.
  • Dryp med sirup og drys med salt. Fjern panden fra varmen.
  • Skyl æblerne, skær dem i små tern og vend dem sammen med citronsaft.
  • Læg grønkål og græskar i bunden af et stort fad.
  • Fordel æble, brombær, hasselnødder, salatost og tranebær herpå.

Tilbehør

  • server med groft brød
  • Type B og type C kan udelade brød ( det er 2 grønne felter) og erstatte brødet med ost for at øge proteinet.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!