Lun salat med grønne linser

 

Lun salat med grønne linser

Lun salat med grønne linser er nem og hurtig aftensmad på dage, hvor det godt må være lidt let. Både let at lave maden, og når måltidet gerne må ligge let i maven. Den lune linsesalat er nem vegetarmad som indeholder linser, grøntsager og ost. Dertil en dejlig sky, der giver godt med umami, så I også føler jer mætte, selvom der ikke er noget kød. Lun salat med grønne linser kan også bruges som tilbehør til kød, fx grilledebøffer.
Type: Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Linser

  • 150 g grøn linse, fx fra Puy    
  • 1 liter vand      
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • 10 g smør    
  • 375 g porrer i tynde ringe       
  • 150 g gul peberfrugt i korte strimler      
  • 150 g rød peberfrugt i korte strimler       
  • ½ dl japansk sojasauce       
  • 1 spsk friskpresset limesaft    
  • ½ tsk groft salt       
  • friskkværnet peber     
  • 150 g Cheasy salatost i tern 3%,, Karolines køkken
  • 200 g Flutes, groft

Sådan gør du

Linser

  • Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Bring vand, salt og linser i kog i en gryde.
  • Koglinserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre.
  • Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Salat

  • Smelt smørret i en stegegryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits porrer og peberfrugter i ca. 2min.
  • Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt sojasauce, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

  • Anret den lune salat på portions tallerkener.
  • Kom lidt sky over salaten, drys med ost og server straks.
  • Server evt. resten af skyen i en skål ved siden af.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!