Lun salat med grønne linser
Antal: personer
Ingredienser
Linser
- 150 g grøn linse, fx fra Puy
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
Salat
- 20 g smør
- 375 g porrer i tynde ringe
- 150 g gul peberfrugt i korte strimler
- 150 g rød peberfrugt i korte strimler
- ½ dl japansk sojasauce
- 1 spsk friskpresset limesaft
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 200 g Cheasy salatost i tern 3%,, Karolines køkken
- 160 g Flutes, groft
Sådan gør du
Linser
- Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
- Bring vand, salt og linser i kog i en gryde.
- Koglinserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre.
- Hæld linserne til afdrypning i en sigte.
Salat
- Smelt smørret i en stegegryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits porrer og peberfrugter i ca. 2min.
- Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min.
- Tag gryden af varmen og tilsæt sojasauce, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
- Anret den lune salat på portions tallerkener.
- Kom lidt sky over salaten, drys med ost og server straks.
- Server evt. resten af skyen i en skål ved siden af.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!