Pesto
Antal: gram er 1 felt
Ingredienser
- 2 dl olivenolie
- 1½ spsk pinjekerne
- 1 fed hvidløg
- 50 g parmesanost
- ½ tsk fint salt
- 1½ l friske basilikumblade (ca.75g)
Sådan gør du
- Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i en blender.
- Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min.
- Tilsæt basilikumblade medstilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek.
- Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
- Smag til.
- 10 g = 1 rød
Tips
- Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din kogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!