Hyldeblomstsaft
Antal: portion
Ingredienser
Ingredienser - til 3 liter
- 2 liter Vand
- 1½ kg Sukker
- 50 stk Hyldeblomstskærme
- 4 stk Citroner (usprøjtede)
- 4 tsk Citronsyre
Sådan gør du
Hyldeblomstsaft
- Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og kog til sukkeret er opløst.
- Klip blomsterne fra stilken, og skær citronerne i skiver.
- Læg det hele i en beholder, drys med citronsyre og hæld den kogende sukkerlage over, så det dækker.
- Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
- Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker.
- Opbevar den færdige saft på køl.
- Bland 1 del saft med 4 dele koldt vand ved serveringen.
- 1 felt = 35g saft koncentrat.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!