Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft = 35g er 1 felt gul

Når hyldeblomsterne blomstrer er det tid til hyldeblomstsaft. Det er heldigvis nemt at plukke hyldeblomsterne og både enkelt og sjovt at lave sin egen hyldeblomstsaft. Både små og store har glæde af den hjemmelavede hyldeblomstsaft, som både smager skønt og ser fantastisk ud. Når du har hjemmelavet saft er det nemt at byde på hyldesaft og hyldedrik - gerne en boblende variation med eller uden alkohol.
Antal: 1 portion

Ingredienser

Ingredienser - til 3 liter

  • 2 liter Vand
  • kg Sukker
  • 50 stk Hyldeblomstskærme
  • 4 stk Citroner (usprøjtede)
  • 4 tsk Citronsyre

Sådan gør du

Hyldeblomstsaft

  • Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og kog til sukkeret er opløst.
  • Klip blomsterne fra stilken, og skær citronerne i skiver.
  • Læg det hele i en beholder, drys med citronsyre og hæld den kogende sukkerlage over, så det dækker.
  • Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
  • Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker.
  • Opbevar den færdige saft på køl.
  • Bland 1 del saft med 4 dele koldt vand ved serveringen.
  • 1 felt = 35g saft koncentrat.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!