Portobello svampe med quinoafyld
Antal: personer
Ingredienser
· Hovedingredienser
- 175 g sort quinoa
- 4 dl vand
- ½ tsk groft salt
- 8 stk portobello svampe ca 600g
- 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- 100 g zittauerløg finthakket
- 2 stk fed hvidløg finthakket
- 1 dl bredbladet persille grofhakket
- ¾ tsk groft salt
- 20 g smør
- 3 spsk rasp
- ½ tsk groft salt
· Sellerisalat
- 300 g knoldselleri
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- ¼ tsk groft salt
- 1 dl bredbladet persille grofthakket
Sådan gør du
- Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
- Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg.
- Hæld quinoaen i en sigte.
- Pil forsigtigt stokkene af svampene og hak stokkene fint.
- Bland hytteost, løg, hvidløg, persille og salt godt sammen med de hakkede stokke og den afdryppede quinoa.
- Læg de 8 portobello svampe, med lamellerne opad, på en plade med bagepapir.
- Fordel quinoafyldet i svampene.
- Bland smør, rasp og salt godt og drys det på quinoafyldet.
- Bag portobello svampene midt i ovnen.
Bagetid
- Ca. ½ time ved 200° – traditionel ovn.
Sellerisalat
- Hæld kogende vand over selleristavene og lad dem trække i ca. 2 min.
- Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad selleristavene dryppe af i en sigte.
- Pisk olie, sennep, eddike og salt sammen og vend sellerien i dressingen.
- Kom persille i og vend godt rundt.
- Smag til.
- Server de bagte portobello svampe med sellerisalat.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!