Portobello svampe med quinoafyld

 

Portobello svampe med quinoafyld

En lækker grøn ret med de flotte portobello svampe. Svampe har fylde og umami som kød, så også ikke-vegetarer kan føle sige mætte.
Type: Aftensmad type A, Frokost type C, Frokost type B, Aftensmad type B, Aftensmad type C, Frokost type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

·       Hovedingredienser

  • 175 g sort quinoa
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 8 stk portobello svampe ca 600g
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 100 g zittauerløg finthakket
  • 2 stk fed hvidløg finthakket
  • 1 dl bredbladet persille grofhakket
  • ¾ tsk groft salt
  • 20 g smør
  • 3 spsk rasp
  • ½ tsk groft salt

·       Sellerisalat

  • 300 g knoldselleri
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dl bredbladet persille grofthakket

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
  • Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg.
  • Hæld quinoaen i en sigte.
  • Pil forsigtigt stokkene af svampene og hak stokkene fint.
  • Bland hytteost, løg, hvidløg, persille og salt godt sammen med de hakkede stokke og den afdryppede quinoa.
  • Læg de 8 portobello svampe, med lamellerne opad, på en plade med bagepapir.
  • Fordel quinoafyldet i svampene.
  • Bland smør, rasp og salt godt og drys det på quinoafyldet.
  • Bag portobello svampene midt i ovnen.

Bagetid

  • Ca. ½ time ved 200° – traditionel ovn.

Sellerisalat

  • Hæld kogende vand over selleristavene og lad dem trække i ca. 2 min.
  • Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad selleristavene dryppe af i en sigte.
  • Pisk olie, sennep, eddike og salt sammen og vend sellerien i dressingen.
  • Kom persille i og vend godt rundt.
  • Smag til.
  • Server de bagte portobello svampe med sellerisalat.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!