Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

 

Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

Når først kartofler og kylling er i ovnen, er det bare at lave dressingen….og så ellers slappe af – måske!
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dilddressing

  • 300 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 spsk dild finthakket
  • ½ dl vand
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Kartofler

  • 1 kg kartoffel
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Ovnstegt kylling

  • 20 g smør
  • 1 tsk tørret rosmarin eller fint hakket friske blade
  • 1 stk fed hvidløg
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g tomat 8 stk
  • 500 g kyllingebryststykker

Sådan gør du

Dilddressing

  • Rør kvarken sammen med dild og de øvrige ingredienser.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kartofler

  • Skrub og tør kartoflerne godt.
  • Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade medbagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne.
  • Drys med salt og peber og steg kartoflerne midt i ovnen.

Ovnstegt kylling

  • Rør smørret sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Skyl tomaterne, dup dem tørre og skær et kryds i hver.
  • Kom tomater og kyllingestykker i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm).
  • Fordel lidt af det bløde smør på tomaterne og smør resten godt ud på kyllingestykkerne.
  • Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og steg det hele færdigt.
  • Rør dilddressingen op, smag til og kom den i en skål.
  • Anret de stegte kartofler på et fad.

Stegetid

  • Sæt kartoflerne i en kold ovn, indstil på 225° og steg i ca. 25 min.
    Stil fadet med kylling ind ved siden af kartoflerne og steg videre i ca. ½ time (ca. 55 min. i alt).
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!