Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn
Antal: personer
Ingredienser
Dilddressing
- 300 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 2 spsk dild finthakket
- ½ dl vand
- ¼ tsk fint salt
- friskkværnet peber
Kartofler
- 1 kg kartoffel
- ¼ tsk fint salt
- friskkværnet peber
Ovnstegt kylling
- 20 g smør
- 1 tsk tørret rosmarin eller fint hakket friske blade
- 1 stk fed hvidløg
- ¼ tsk fint salt
- friskkværnet peber
- 600 g tomat 8 stk
- 500 g kyllingebryststykker
Sådan gør du
Dilddressing
- Rør kvarken sammen med dild og de øvrige ingredienser.
- Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Kartofler
- Skrub og tør kartoflerne godt.
- Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade medbagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne.
- Drys med salt og peber og steg kartoflerne midt i ovnen.
Ovnstegt kylling
- Rør smørret sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
- Skyl tomaterne, dup dem tørre og skær et kryds i hver.
- Kom tomater og kyllingestykker i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm).
- Fordel lidt af det bløde smør på tomaterne og smør resten godt ud på kyllingestykkerne.
- Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og steg det hele færdigt.
- Rør dilddressingen op, smag til og kom den i en skål.
- Anret de stegte kartofler på et fad.
Stegetid
- Sæt kartoflerne i en kold ovn, indstil på 225° og steg i ca. 25 min. Stil fadet med kylling ind ved siden af kartoflerne og steg videre i ca. ½ time (ca. 55 min. i alt).
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!