4+½

Salat med ramsløgsgremolata

Salat med ramsløgsgremolata

Ramsløg – “skovens hvidløg” – har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt fint hakket hvidløg.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hovedingredienser

  • kg kartoffel
  • 2 liter vand
  • ½ spsk. koldpresset rapskimolie
  • tsk. groft salt

Ramsløgsgremolata

  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • dl finthakkede friske blade af ramsløg
  • 2 tsk. fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 200 g røget musling a. 2 dåser
  • 1 stk. agurk skåret i stave
  • 100 g radise i kvarte
  • 2 stk. rødløg fint hakket
  • ½ spsk. koldpresset rapskimolie
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft

Pynt

  • friske blade af ramsløg

Sådan gør du

  • Kom kartoffelbådene i en gryde med kogende vand.
  • Bring vandet i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og bland kartoflerne med olie og salt.
  • Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen.
  • Stegetid : Ca. 15 min. ved 250°.

Ramsløgsgremolata

  • Mos osten og bland den med ramsløg og citronskal.
  • Hæld lagen fra muslingerne og chek dem for eventuelle skaller o.l.

Servering

  • Anret de lune kartofler sammen med agurk, radiser, rødløg og muslinger.
  • Dryp olie og citronsaft over salaten og pynt med ramsløgsblade.
  • Server med gremolataen.

Tips

  • I stedet for røgede muslinger kan du bruge tun fra dåse eller frisk, røget tun.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!