1,9
0,9
4,1+0,7

Risotto med ramsløg og asparges

 

Risotto med ramsløg og asparges

Denne cremede risotto med asparges smager skønt med ramsløg. Har du ikke ramsløg kan de erstattes af en anden krydderurt fx. purløg, dild eller persille.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type A

Ingredienser

  • 240 g zittauerløg hakket fint
  • 20 g smør
  • 300 g risottoris
  • 2 dl tør hvidvin
  • 10 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g asparges
  • 90 g parmesan revet
  • 25 stk ramsløg blade - vasket og skåret i tynde strimler
  • salt og peber

Sådan gør du

Asparges

  • Rens aspargesen ved at knække den nederste træede del af.
  • Derefter skærer du aspargesen i mundrette stykker, og du hælder kogende vand over og lader dem stå i det varme vand i 2 minutter.

Risotto ris

  • Steg de fint hakkede løg i en tykbundet gryde i 2 minutter.
  • Tilsæt risene og steg dem med i ca. 4 minutter.
  • Derefter tilsætter du vinen undrer omrøring, lidt af gangen.
  • Når du har tilsat alt vin begynder du at tilsætte bouillonen lidt af gangen, stadig under jævnlig omrøring. Du fortsætter sådan indtil din risotto har god konsistens.
  • Tilsæt asparges og den revet parmesan de færdige risottoris.
  • Tilsæt ramsløg i tynde skiver og smager retten til med salt og peber
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!