Risotto med ramsløg og asparges

Ingredienser
- 240 g zittauerløg hakket fint
- 20 g smør
- 300 g risottoris
- 2 dl tør hvidvin
- 10 dl grøntsagsbouillon
- 300 g asparges
- 90 g parmesan revet
- 25 stk ramsløg blade - vasket og skåret i tynde strimler
- salt og peber
Sådan gør du
Asparges
- Rens aspargesen ved at knække den nederste træede del af.
- Derefter skærer du aspargesen i mundrette stykker, og du hælder kogende vand over og lader dem stå i det varme vand i 2 minutter.
Risotto ris
- Steg de fint hakkede løg i en tykbundet gryde i 2 minutter.
- Tilsæt risene og steg dem med i ca. 4 minutter.
- Derefter tilsætter du vinen undrer omrøring, lidt af gangen.
- Når du har tilsat alt vin begynder du at tilsætte bouillonen lidt af gangen, stadig under jævnlig omrøring. Du fortsætter sådan indtil din risotto har god konsistens.
- Tilsæt asparges og den revet parmesan de færdige risottoris.
- Tilsæt ramsløg i tynde skiver og smager retten til med salt og peber
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!