Ærtesuppe med linsetopping
Antal: personer
Ingredienser
Linsetopping
- 200 g belugalinse
- ½ liter grøntsagsbouillon
- 2 spsk basilikumpesto
Ærtesuppe
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 800 g ærter
- 100 g forårsløg finthakket
- 1 dl friske mynteblade finthakket
- 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 1½ spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk citronpeber
- ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- 100 g forårsløg skåret i tynde skrå strimler
- 2 spsk ristede pinjeker
- 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
Tilbehør er ikke medregnet i feltregnskabet
- 240 g groft brød
Sådan gør du
Linsetopping
- Kog linserne i grøntsagsbouillon efter anvisning på emballagen.
- lad linserne dryppe af i en sigte, hæld dem i en skål og rør pestoen i, mens linserne er lune.
Ærtesuppe
- Bring grøntsagsbouillon i kog og kog ærter og forårsløg ved jævn varme i ca. 10 min. uden låg.
- Tilsæt mynte og blend suppen til den er glat.
- Bring suppen i kog og kog den ved svag varme, stadig uden låg i ca. 5 min. – rør af og til.
- Tilsæt fløde, citronsaft, salt og citronpeber.
- Smag til.
- Fordel suppen i 4 portionsskåle.
- Hæld den ½ dl fløde på suppen og fordel linsetoppingen.
- Pynt med forårsløg, pinjekerner og citronskal.
- Server ærtesuppen med brød til.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!