Linsesalat med salatost og hvidløgsbrød
Antal: personer
Ingredienser
- 1 liter liter vand
- 1 tsk groft salt
- 300 g grøn linse, fx fra Puy – eller sorte belugalinser
- 1 stk citron skyllet usprøjtet
- 2 spsk olivenolie
- 300 g rødløg i både
- 100 g forårsløg i korte stykker
- 300 g grøn asparges i korte stykker
- 1 tsk groft salt
- 100 g Puck Salatost i blok·
Tilbehør ikke medregnet i felterne
- 240 g landbrød
- 1 stk fed hvidløg
Sådan gør du
- Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
- Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
- Hæld linserne i en sigte og kom dem derefter i en skål.
- Riv den gule skal af citronen på den fine side af et rivejern (gem skallen – ca. 2 tsk).
- Skær den hvide skal og hinderne af citronen – følg frugtens form.
- Skær langs citronbådens hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.
- Skær citronfileterne i småbidder og vend dem i linserne.
- Lad 1 spsk af olien blive varm i en pande.
- Steg rødløgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min.
- Tilsæt forårsløg og asparges, steg i yderligere ca. 2 min. og tilsæt salt.
- Vend de 2 slags løg, asparges og den sidste spsk olie sammen med linserne og kom salaten i en skål.
- Del osten i små brud og stik dem ned mellem linserne.
- Drys med citronskal og server med ristet brød – gnedet let med hvidløg.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!