Ærtesuppe med linsetopping

 

Ærtesuppe med linsetopping

Cremet ærtesuppe med sprød og smagfuld topping af linser og pinjekerner. Ærtesuppe med linsetopping kan spises året rundt, men trænger du til at komme i forårshumør oser den grønne suppe af friskhed. Ærtesuppe med linsetopping er et godt bud på nem mad på middagsbordet, en af de dage hvor I vil spise grønt - på både den ene og den anden måde. Har du ærtesuppe tilovers, kan den spises kold eller bruges varm som sauce til fx koteletter. Og har du linsetopping tilbage, kan det fint indgår i en salat sammen med perlespelt og salatost.....ingen madspild her.
Type: Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Linsetopping

  • 200 g belugalinse
  • ½ liter grøntsagsbouillon

·       Ærtesuppe

  • 1 liter grøntsagsbouillon·       
  • 800 g ærter
  • 100 g finthakket forårsløg 1 bundt
  • 1 dl mynteblade
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde8%     
  • spsk friskpresset citronsaft    
  • 1 tsk groft salt   
  • ½ tsk citronpeber      
  • ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde8%·      
  • 100 g forårsløg skåret i strimler·       
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 160 g Groft brød

Sådan gør du

Linsetopping

  • Kog linserne i grøntsagsbouillon efteranvisning på emballagen.
  • Lad linserne dryppe af i en sigte, hæld dem i en skål.

Ærtesuppe

  • Bring grøntsagsbouillon i kog og kogærter og forårsløg ved jævn varme i ca. 10 min. uden låg.
  • Tilsæt mynte og blendsuppen til den er glat.
  • Bring suppen i kog og kog den ved svag varme, stadig uden låg. i ca. 5 min. – rør af og til.
  • Tilsæt fløde, citronsaft, salt og citronpeber.
    Smag til.
  • Fordel suppen i 4 portionsskåle.
  • Hæld den ½ dl fløde på suppen og kom linserne på.
  • Pynt med forårsløg, og citronskal.
  • Server ærtesuppen med groft brød til.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!