Ærtesuppe med linsetopping
Antal: personer
Ingredienser
Linsetopping
- 200 g belugalinse
- ½ liter grøntsagsbouillon
· Ærtesuppe
- 1 liter grøntsagsbouillon·
- 800 g ærter
- 100 g finthakket forårsløg 1 bundt
- 1 dl mynteblade
- 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde8%
- 1½ spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk groft salt
- ½ tsk citronpeber
- ½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde8%·
- 100 g forårsløg skåret i strimler·
- 1 spsk citronskal (usprøjtet)
Tilbehør
- 160 g Groft brød
Sådan gør du
Linsetopping
- Kog linserne i grøntsagsbouillon efteranvisning på emballagen.
- Lad linserne dryppe af i en sigte, hæld dem i en skål.
Ærtesuppe
- Bring grøntsagsbouillon i kog og kogærter og forårsløg ved jævn varme i ca. 10 min. uden låg.
- Tilsæt mynte og blendsuppen til den er glat.
- Bring suppen i kog og kog den ved svag varme, stadig uden låg. i ca. 5 min. – rør af og til.
- Tilsæt fløde, citronsaft, salt og citronpeber. Smag til.
- Fordel suppen i 4 portionsskåle.
- Hæld den ½ dl fløde på suppen og kom linserne på.
- Pynt med forårsløg, og citronskal.
- Server ærtesuppen med groft brød til.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!