Edamame-bønnesalat

 

Edamame-bønnesalat

En skøn og mættende bønnesalat med både edamamebønner og grønne bønner. Og smuk er sådan en grøn bønnesalat også. Denne salat med bønner er dejligt tilbehør til både både frikadeller, falafler - lam, fisk eller kød fra grillen.
Men edamame-bønnesalat klarer sig også helt alene - evt. med et godt brød til.
Type: Frokost type A, Tilbehør type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bønnesalat

  • 400 g haricots verts dampede
  • 300 g edamamebønner (sojabønne)
  • 100 g rødløg i halve meget tynde skiver
  • 1 dl purløg    
  • 1 tsk olivenolie   
  • 1 tsk groft salt     
  • 200 g Cheasy salatost i tern 3%
  • 100 g blandede babysalatblade    
  • 1 stk citron i både usprøjtet

Sådan gør du

  • Frosne edamamebønner er blancherede, men bør altid koges kortvarigt.

Bønnesalat

  • Vend alle ingredienserne til bønnesalaten sammen, bortset fra ost, salatblade og citron.
  • Anret bønnesalaten på en bund af spæde salatblade.
  • Fordel osten og læg citronbådene ved siden afså man selv kan presse saft på.

Tip

  • Vi serverer citronbådene til salaten i stedet for at hælde den over som citronsaft, fordi syren fra citronen hurtigt giver de grønne bønner en kedelig farve.
    Det undgår du, når I selv kommer citronsaft på.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!