Aspargessuppe
Antal: personer
Ingredienser
- 2 stk. skalotteløg
- 2 spsk. koldpresset rapsolie
- 400 g grønne asparges
- 1 dl æblemost
- 6 dl letmælk
- 20 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak skatlotteløgene fint.
- Steg løgene i olien ved svag varme i en gryde til de bare er blevet klare.
- Løgene må ikke tage farve.
- Knæk hovederne af de rå asparges - og læg dem til side.
- Skær resten af aspargesene i grove stykker og put dem i gryden.
- Tilsæt æblemosten og lad den koge ind, til at væden er fordampet.
- Tilsæt letmælk, og lad det hele simre under låg i ca. 15min. indtil aspargesene er møre.
- Blend suppen sammen med smørret, til den har en glat og ensartet konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Steg aspargeshovederne let gyldne i lidt smør, og drys dem på suppen når den serveres.
Tips
- Suppen kan serveres med brød tilpasset ens kosttype.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!