Aspargessuppe

 

Aspargessuppe

Denne suppe er lynhurtigt lavet, og så kan den spises både kold og varm. En fantastik måde at få brugt sæsonens asparges på.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Frokost type A, Aftensmad type A, Frokost type C, Frokost type B
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 400 g grønne asparges
  • 1 dl æblemost
  • 6 dl letmælk
  • 20 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak skatlotteløgene fint.
  • Steg løgene i olien ved svag varme i en gryde til de bare er blevet klare.
  • Løgene må ikke tage farve.
  • Knæk hovederne af de rå asparges - og læg dem til side.
  • Skær resten af aspargesene i grove stykker og put dem i gryden.
  • Tilsæt æblemosten og lad den koge ind, til at væden er fordampet.
  • Tilsæt letmælk, og lad det hele simre under låg i ca. 15min. indtil aspargesene er møre.
  • Blend suppen sammen med smørret, til den har en glat og ensartet konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Steg aspargeshovederne let gyldne i lidt smør, og drys dem på suppen når den serveres.

Tips

  • Suppen kan serveres med brød tilpasset ens kosttype.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!