Stikkelsbærfyldte makreller
Antal: personer
Ingredienser
- 2 stk. ferske makrelfileter (ca. 450 g)
- 200 g stikkelsbær
- 2 spsk frisk krusemynteblad
- 1 spsk rød chilipeber
- ½ tsk groft salt
- bomuldssnor
- 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- 1 spsk rød chilipeber
- 1 tsk lime skal (usprøjtet)
- 1 spsk frisk krusemynteblad
- ¼ tak groft salt
- 500 g hvidkål
- ½ tsk groft salt
Brød er ikke talt med i feltregnskabet
- rugbrød ikke talt med
Sådan gør du
- Rens og tør makrellerne og del dem på midten.
- Rids skindet et par gange på begge sider.
- Fyld makrellerne med stikkelsbær, mynte, chili og salt.
- Bind bomuldssnor 2-3 steder om hvert stykke fisk, så de bliver holdt sammen.
- Læg fisken i en pande, skru op til kraftig varme og brun makrellerne ca. 2 min. på hver side.
- Skru ned til svag varme og steg makrellerne færdige i ca. 3 min. – vend af og til.
- Vend hytteost sammen med chili, lime skal, mynte og salt. Smag til.
- Snit hvidkålen helt fint, med en skarp kniv.
- Kram den godt med saltet - så den bliver saftig og blød.
- Server hvidkålen sammen med makreller, hytteost.
- Tilbehør - kan være ristet rugbrød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!