Stikkelsbærfyldte makreller

 

Stikkelsbærfyldte makreller

Makrellen bugner af sommer med fyld af stikkelsbær og krusemynteblade.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. ferske makrelfileter (ca. 450 g)
  • 200 g stikkelsbær
  • 2 spsk frisk krusemynteblad
  • 1 spsk rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • bomuldssnor
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 1 spsk rød chilipeber
  • 1 tsk lime skal (usprøjtet)
  • 1 spsk frisk krusemynteblad
  • ¼ tak groft salt
  • 500 g hvidkål
  • ½ tsk groft salt

Brød er ikke talt med i feltregnskabet

  • rugbrød ikke talt med

Sådan gør du

  • Rens og tør makrellerne og del dem på midten.
  • Rids skindet et par gange på begge sider.
  • Fyld makrellerne med stikkelsbær, mynte, chili og salt.
  • Bind bomuldssnor 2-3 steder om hvert stykke fisk, så de bliver holdt sammen.
  • Læg fisken i en pande, skru op til kraftig varme og brun makrellerne ca. 2 min. på hver side.
  • Skru ned til svag varme og steg makrellerne færdige i ca. 3 min. – vend af og til.
  • Vend hytteost sammen med chili, lime skal, mynte og salt.
    Smag til.
  • Snit hvidkålen helt fint, med en skarp kniv.
  • Kram den godt med saltet - så den bliver saftig og blød.
  • Server hvidkålen sammen med makreller, hytteost.
  • Tilbehør - kan være ristet rugbrød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!