Bagt blomkål med gremolata type

Bagt blomkål med gremolata type C

Få sat krydderi på blomkålen og lad den bage i ovnen. Her med en skøn gremolata med bacon og mandler og lidt kølig yoghurtdressing til afrunding.
Type: Aftensmad type C
Antal: 1 person

Ingredienser

Bagt blomkål

  • 1 tsk tandoorikrydderi
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1/4 fed hvidløg
  • 11/4 dl Arla® Laktosefri græsk inspireret yoghurt 10%
  • 250 g blomkål

Gremolata

  • 30 g bacon
  • 15 g grofthakkede mandler
  • spsk finthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 60 g Arla® Laktosefri græsk inspireret yoghurt 10%
  • 50 g groft brød med fuldkorn

Sådan gør du

Bagt blomkål

  • Bland tandoori, korianderfrø, hvidløg, salt og yoghurt sammen i en stor skål.
  • Vend blomkålsstykkerne godt sammen med yoghurtblandingen og fordel dem på en plade med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen. Bagetid Ca. 20 min. ved 225° – varmluft.

Gremolata

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det fint.
  • Bland bacon med mandler og persille.

Tilbehør

  • Fordel de bagte blomkålsstykker på et fad, drys dem med gremolata og server dem sammen med yoghurt og brød.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!