Avocadomad med smilende æg
Antal: person
Ingredienser
Hovedingredienser
- 50 g lys qquinoa
- 1½ dl vand
- 1 knsp groft salt
Smilende æg
- 1 stk æg
- 75 g moden avocado
- ½ tsk friskpresset citron
- 75 g ristet groft rugbrød
- 25 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
- 30 g babyspinatblad
- 75 g cherrytomat
- 35 g radise
- 35 g rødløgsmarmelade
- 1 drys tørret chiliflage
- 1 drys groft salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
- Kog quinoaen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
- Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af.
Smilende æg
- Kom æggene i en gryde med et par centimeter koldt vand.
- Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 6 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min. og pil dem.
- Flæk avocadoerne og fjern sten og skal. Mos avocadokødet med en gaffel og vend citronsaft i.
- Smør rugbrødsskiverne med avocadomos.
- Findel osteternene med en gaffel.
- Fordel spinat, quinoa og salatost på 1 tallerken.
- Læg rugbrødsskiven ovenpå og anret tomater, radiser og rødløgsmarmelade rundt om rugbrødet.
- Kom æggene på toppen og skær et hul i æggene, så blommen løber lidt ud.
- Drys med chiliflager, salt og peber og server.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!