Avocadomad med smilende æg

Avocadomad med smilende æg type B

Avocado på ristet rugbrød – med æg, radiser og spinat. En skøn kombination som gør mange maver glade!
Type: Frokost type B, Aftensmad type B
Antal: 1 person

Ingredienser

Hovedingredienser

  • 50 g lys qquinoa
  • dl vand
  • 1 knsp groft salt

Smilende æg

  • 1 stk æg
  • 75 g moden avocado
  • ½ tsk friskpresset citron
  • 75 g ristet groft rugbrød
  • 25 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • 30 g babyspinatblad
  • 75 g cherrytomat
  • 35 g radise
  • 35 g rødløgsmarmelade
  • 1 drys tørret chiliflage
  • 1 drys groft salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
  • Kog quinoaen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af.

Smilende æg

  • Kom æggene i en gryde med et par centimeter koldt vand.
  • Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 6 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min. og pil dem.
  • Flæk avocadoerne og fjern sten og skal. Mos avocadokødet med en gaffel og vend citronsaft i.
  • Smør rugbrødsskiverne med avocadomos.
  • Findel osteternene med en gaffel.
  • Fordel spinat, quinoa og salatost på 1 tallerken.
  • Læg rugbrødsskiven ovenpå og anret tomater, radiser og rødløgsmarmelade rundt om rugbrødet.
  • Kom æggene på toppen og skær et hul i æggene, så blommen løber lidt ud.
  • Drys med chiliflager, salt og peber og server.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!