Bagt selleri med sprød ostegratinering type B+C

Bagt selleri med sprød ostegratinering

Smagen af selleri, der bages længe i ovnen, bliver mild, blød og intens nøddeagtig. Vi serverer en waldorf-inspireret salat med quinoa til den bagte selleri.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C
Antal: 4 person

Ingredienser

Bagt selleri

  • 2 stk knoldselleri ca. 1200g
  • 2 tsk rapsolie
  • tsk groft salt

Salat a la Waldorf

  • 160 g sort quinoa
  • 4 dl mineralvand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g stenfri grønne druer skåret i halve
  • 1 knivspids groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 200 g bladselleri stilk
  • 150 g Æble
  • 25 g valnøddekerner

Kvarkdressing

  • dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 5 spsk mælk
  • ½ tsk groft salt
  • 1 drys friskkværnet peber

Spød ostegratinering

  • 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 4 spsk rasp

Sådan gør du

Bagte sellerier

  • Halver den skrællede selleri - og gem resten i køleskabet.
  • Skær en lille skive af de runde bunde (så sellerien senere kan stå).
  • Smør sellerien ind i olie og læg den, med den runde side opad, på en plade med bagepapir.
  • Drys med salt og bag sellerien midt i ovnen.
  • Bagetid Ca. 45 min. ved 175° og derefter ca. 15 min. ved 225° – traditionel ovn.

Salat a la Waldorf

  • Kom quinoaen i kogende vand tilsat salt. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Lad quinoaen dryppe af i en sigte og stil den i køleskabet til serveringen.
  • Knus, fx i en morter, ca. 1/4 af vindruerne sammen med salt og peber.
  • Bland de knuste vindruer med quinoaen og vend den sammen med resten af vindruerne, bladselleri og æble. Anret salaten på 1 tallerkener og drys med valnødder.

Kvarkdressing

  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til.

Sprød ostegratinering

  • Tag sellerien ud af ovnen og vend dem, så den store snitflade vender opad.
  • Bland ost og rasp og fordel blandingen på sellerien. Gratiner den midt i ovnen, til osten er gylden. Stil den halve selleri på en tallerken og server straks sammen med kvarkdressing.
  • Gratinering Ca. 8 min. ved 225° – traditionel ovn.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!