Bagt selleri med sprød ostegratinering type B+C
Antal: person
Ingredienser
Bagt selleri
- 2 stk knoldselleri ca. 1200g
- 2 tsk rapsolie
- 1½ tsk groft salt
Salat a la Waldorf
- 160 g sort quinoa
- 4 dl mineralvand
- ½ tsk groft salt
- 200 g stenfri grønne druer skåret i halve
- 1 knivspids groft salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 200 g bladselleri stilk
- 150 g Æble
- 25 g valnøddekerner
Kvarkdressing
- 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 5 spsk mælk
- ½ tsk groft salt
- 1 drys friskkværnet peber
Spød ostegratinering
- 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 4 spsk rasp
Sådan gør du
Bagte sellerier
- Halver den skrællede selleri - og gem resten i køleskabet.
- Skær en lille skive af de runde bunde (så sellerien senere kan stå).
- Smør sellerien ind i olie og læg den, med den runde side opad, på en plade med bagepapir.
- Drys med salt og bag sellerien midt i ovnen.
- Bagetid Ca. 45 min. ved 175° og derefter ca. 15 min. ved 225° – traditionel ovn.
Salat a la Waldorf
- Kom quinoaen i kogende vand tilsat salt. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
- Lad quinoaen dryppe af i en sigte og stil den i køleskabet til serveringen.
- Knus, fx i en morter, ca. 1/4 af vindruerne sammen med salt og peber.
- Bland de knuste vindruer med quinoaen og vend den sammen med resten af vindruerne, bladselleri og æble. Anret salaten på 1 tallerkener og drys med valnødder.
Kvarkdressing
- Rør alle ingredienserne sammen og smag til.
Sprød ostegratinering
- Tag sellerien ud af ovnen og vend dem, så den store snitflade vender opad.
- Bland ost og rasp og fordel blandingen på sellerien. Gratiner den midt i ovnen, til osten er gylden. Stil den halve selleri på en tallerken og server straks sammen med kvarkdressing.
- Gratinering Ca. 8 min. ved 225° – traditionel ovn.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!