Bagt græskar med ristede solsikkekerner

 

Bagt græskar med ristede solsikkekerner

Græskar bliver møre og milde efter en tur i ovnen - lækkert tilbehør til de fleste stykker kød.
Type: Tilbehør type B, Tilbehør type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg Hokkaido græskar eller butternut squash
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Groft salt
  • 50 g Solsikkekerner
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • 75 g Finthakkede soltørrede tomater

Sådan gør du

  • Skræl græskarret, flæk det og fjern kernerne.
  • Skær græskarkødet i ca. 4 cm stykker.
  • Vend dem med olie og salt. Bag dem midt i ovnen - til de er møre
  • Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tag dem af panden og lad dem køle af.
  • Vend de bagte græskarstykker med solsikkekerner, ost og tomater - det gør ikke noget, hvis græskarstykkerne bliver moset lidt.
    Smag til.
  • Server evt. græskarret som tilbehør til bagte kyllingelår og kogte kartofler.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!