2 ¾
2+1 ¼

Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave

 

Kyllingesandwich og grillede hokkaidostave

"Burger" medhytteost, chorizo og kylling serveret med græskar-fritter.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg hokkaido græskar
  • spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 stykker fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • tsk groft salt
  • 50 g chorizopølse
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 1 spsk grov, mild sennep
  • 4 stykker ciabattaboller
  • 1 liter romainesalat
  • 3 stykker syltet agurk skåret i skiver

Sådan gør du

Hokkaidostave

  • Halver de 2 hokkaidoer og fjern kernerne.
  • Skræl græskarrene og skær dem i stave.
  • Bland hokkaidostavene med olie, citronsaft, hvidløg og peber. Fordel græskarstavene på en bageplade beklædt med alufolie og bag dem midt i ovnen.
  • Bagetid Ca. 10 min. ved 250°.
  • Grill derefter hokkaidostavene, stadig midt i ovnen, til de er gyldne. Drys med salt.
  • Grill Ca. 15 min.
  • Rist chorizoen i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Lad pølseskiverne dryppe af på fedt sugende papir. Tør panden af.
  • Lad smørret blive gyldent i panden og steg kyllingekødet ved jævn varme i ca. 5 min. – vend af og til.
    Drys med salt og peber, tag kødet af panden og hold det varmt.
  • Vend hytteost og sennep sammen og smag til.
  • Smør bollerne med hytteosten og læg dem sammen om salat, kylling, chorizo og syltet agurk.

Tip

  • I stedet for hokkaidogræskar kan man bruge 800 g skrællede søde kartofler
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!