Bahn Mi salat med yoghurtdressing

 

Bahn Mi salat med yoghurtdressing type A og B

Bahn Mi betyder hvedebrød og er en fantastisk vietnamesisk sandwich. Her får du den som salat – dog med lidt brød ved siden af. Lynsyltede grøntsager og smagfuldt kød – se om det ikke bliver et hit
Antal: 4 personer

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager

  • 1 dl hvidvinseddike
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk.. groft salt
  • 300 g lilla spidskål fintsnittet
  • 225 g fintsnittet gulerod
  • 75 g rødløg i meget tynde både

Yoghurtdressing

  • 2 dl Arla® græsk inspireret yoghurt 10%
  • t tsk. fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. groft salt

Kylling i hoisinsauce

  • spsk. rapsolie
  • 500 g kyllingefilet skåret i mundrette stykker
  • ½ dl hoisinsauce (kinesisk sødsalt sojasauce)
  • 1 fed knust hvidløg
  • 100 g agurk i tynde skiver
  • 25 g friske korianderblade
  • 50 g grofthakkede peanuts

Tilbehør

  • 200 g Groft brød med fiber

Sådan gør du

Lynsyltede grøntsager

  • Bring eddike, sukker og salt i kog og kog til sukker og salt er opløst.
  • Bland spidskål, gulerødder og rødløg i en skål og hæld sukkerlagen heri.
  • Bland det godt sammen og lad det sylte tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.
    Vend i grøntsagerne af og til.

Yoghurtdressing

  • Rør yoghurt sammen med ingefær, sukker og salt og lad det trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
    Smag til.

Kylling i hoisinsauce

  • Lad imens olien blive godt varm i en sauterpande. Steg kyllingekødet i ca. 4 min.
  • Kom det i en skål sammen med hoisinsauce og hvidløg og bland det godt sammen.
  • Hæld de lynsyltede grøntsager til afdrypning i en sigte og anret dem i 4 skåle sammen med kødet.
  • Fordel agurker, yoghurtdressing, koriander og peanuts herpå og server med brød til.

Tips

  • Hvis du har travlt en dag, så kan du købe alverdens snittede grøntsager i stedet for at snitte selv.
    Så bliver det ekstra nemt og hurtigt.
    Kan du ikke få fat i hoisinsauce, kan du lave en blanding af lige dele sød chilisauce og japansk sojasauce.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!