Bahn Mi salat med yoghurtdressing
Antal: personer
Ingredienser
Lynsyltede grøntsager
- 1 dl hvidvinseddike
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk.. groft salt
- 300 g lilla spidskål fintsnittet
- 225 g fintsnittet gulerod
- 75 g rødløg i meget tynde både
Yoghurtdressing
- 2 dl Arla® græsk inspireret yoghurt 10%
- t tsk. fintrevet frisk ingefær
- 1 tsk. sukker
- ½ tsk. groft salt
Kylling i hoisinsauce
- 1½ spsk. rapsolie
- 500 g kyllingefilet skåret i mundrette stykker
- ½ dl hoisinsauce (kinesisk sødsalt sojasauce)
- 1 fed knust hvidløg
- 100 g agurk i tynde skiver
- 25 g friske korianderblade
- 50 g grofthakkede peanuts
Tilbehør
- 200 g Groft brød med fiber
Sådan gør du
Lynsyltede grøntsager
- Bring eddike, sukker og salt i kog og kog til sukker og salt er opløst.
- Bland spidskål, gulerødder og rødløg i en skål og hæld sukkerlagen heri.
- Bland det godt sammen og lad det sylte tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time. Vend i grøntsagerne af og til.
Yoghurtdressing
- Rør yoghurt sammen med ingefær, sukker og salt og lad det trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
Kylling i hoisinsauce
- Lad imens olien blive godt varm i en sauterpande. Steg kyllingekødet i ca. 4 min.
- Kom det i en skål sammen med hoisinsauce og hvidløg og bland det godt sammen.
- Hæld de lynsyltede grøntsager til afdrypning i en sigte og anret dem i 4 skåle sammen med kødet.
- Fordel agurker, yoghurtdressing, koriander og peanuts herpå og server med brød til.
Tips
- Hvis du har travlt en dag, så kan du købe alverdens snittede grøntsager i stedet for at snitte selv. Så bliver det ekstra nemt og hurtigt. Kan du ikke få fat i hoisinsauce, kan du lave en blanding af lige dele sød chilisauce og japansk sojasauce.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!