Boller i tomatsovs med pasta
Antal: personer
Ingredienser
Kødboller 16 stk
- 1 portion 4 boller blå 3 felter - rød ½ felt grøn ¾ felt
- 500 g hakket kalvekød 5 % fedt,
- 2 stk laurbærblade eller løvstike
- 60 g løg ca. 1 løg
- 1 stk æg
- 45 g rasp rasp fuldkorn 1 dl
- 1½ dl minimælk
- 1 drys friskkværnet salt og peber
Tomatsovs til 4 måltider
- 1 portion rød ½ felt - mørkegrøn 1 felt
- 60 g løg ca. 1 løg
- 2 tsk olivenolie
- 5 stilke bladselleri
- 2 dåser flået tomat
- ½ terning grøntsagsbouillon
- 1-2 fed hvidløg
- 3-4 stk laurbærblade
- ½ tsk sødt kanel
- 1 knsp sukker
- 1 drys friskkværnet salt og peber
Kogt pasta ( 9 mørkegrøn ) 4 portion
- 200 g fuldkornspasta tilberedt 400g
Sådan gør du
Kødboller
- Pil og riv løget på et rivejern.
- Rør kødet, revetløg, æg, rasp og mælk sammen i en skål til en fars. Krydr med salt og peber.
- Lad farsen hvile i 5-10 minutter i køleskabet.
- Sæt en gryde med rigeligt letsaltet vand over, tilsæt laurbærblade i eller løvstikke. Bring vandet i kog.
- Form farsen til 16 lige store boller ved hjælp af en ske. Læg bollerne i det kogende vand efterhånden som de er formet ( 8-10 stk. ad gangen), dæmp varmen og lad bollerne koge 6-8 minutter.
- Bollerne er færdige, når de kommer op til overfladen. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte.
Tomatsaucee
- Rengør bladsellerien og løg; hak løget fint og skær bladselleri i tynde skiver.
- Svits løget i olien i en tykbundet gryde.
- Tilsæt bladselleri og lad det svitse med et kort øjeblik.
- Tilsæt flået tomat ( tomat/saft), bouillon terning, hvidløg og krydderier.
- Lad sovsen simre 10-15 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Blend sovsen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
- Denne opskrift er optimal at lave i 4 portioner - så du kan fryse resten ned til en anden dag, eller have flere der spiser med.
Pasta
- Kod pastaen i rigeligt, letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!