Burger med kikærtebøf og grillet aubergine
Antal: personer
Ingredienser
Råsyltede rødløg
- 100 g Rødløg i halve, tynde ringe
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 1½ spsk. sukker
- ½ tsk. groft salt
Kikærtebøffer
- 800 g kikært i saltlage 2 dåser
- 50 g hasselnøddekerne
- 2 spsk. hvedemel
- 2 tsk. citronskal (usprøjtet)
- ¾ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 2 stk. æg
- 15 g smør
Bluedressing
- 100 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- 15 g Castello® Danablu 50+ ca. 1 spsk.
- 1 nip groft salt
- 300 g aubergine i 1 cm skiver ca. 1 stk.
- ½ tsk. groft salt
- 400 g burgerbolle grov brød 4 stk.
- 4 stk. salatblade
Tilbehør
- 300 g gulerod gerne flere farver - flækkes
Sådan gør du
Råsyltede rødløg
- Bland løgene med eddike, sukker og salt.
- Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Kikærtebøffer
- Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
- Hak kikærterne i en foodprocessor eller hurtighakker, ca. 5 sek. så de kun lige bliver hakket.
- Bland med nødder, mel, citronskal, salt, peber og æg. Formfarsen til 4 flade bøffer.
- Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ved kraftig varme i ca. 1½ min.
- Steg derefter i ca. 5 min. ved jævn varme.
- Skru op til kraftig varme, vend bøfferne og steg dem på samme måde på den anden side.
Bluedressing
- Hak de 2 slags ost og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Smag til.
- Lad en grillpande blive godt varm.
- Grill auberginerne ca. 2 min. på hver side. Pres auberginerne med en paletkniv, så noget af væden presses ud. Drys med salt.
- Flæk bollerne, lun dem og smør med bluedressing.
Grillede gulerødder
- Grill de flækkede gulerødder på panden, og drysset med lidt flagesalt.
- Lægbollerne sammen om salatblade, kikærtebøffer, grillede auberginer og syltede rødløg. Server med grillede gulerødder.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!