0+3

Bygotto med palmekål og andebryst

Bygotto med palmekål og andebryst

Palmekål er en dejlig kålsort som vinder mere og mere frem. Den vokser på en stok og ligner lidt – en palme. Smagen er a la grønkål, men mildere og med et strejf af bøgeblade.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hovedingredienser

  • 1 stk andebryst med skind ca 300g
  •  ¾ tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Bygotto

  • 1 tsk rapsolie
  • 200 g perlebyg
  • 250 g zittauerløg grofthakket
  • 4 dl vand
  • 11 tsk groft salt
  • 150 g palmekålsblade eller grønkål
  • spsk friskrevet ingefær
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- &gratineringsost 30%
  • 250 g æble i tynde både ca. 2 stk.

Pynt

  • Palmekålsblade fintstrimlede

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle rester af fjer og tag skindet af andebrystet.
  • Skær skindet i ca. ½ cm strimler.
  • Rist dem i en pandeved kraftig varme i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme til de er sprøde.
  • Læg “andeflæskesværene” på et stykke køkkenrulle og drys dem med ¼ tsk af saltet.
  • Varm andefedtet i panden op.
  • Brun andebrystet ca. 1 min. på hver side.
  • Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. – vend af og til.
  • Tag andebryststykket af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Skær kødet i meget tynde skiver og drys det med salt, peber og flæskesvær – lige inden serveringen.

Bygotto

  • Lad imens olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme.
  • Svits bygperler og løg i ca. ½ min.
  • Tilsæt vand og salt og kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Skyl kålbladene godt og fjern midterribberne.
  • Skær palmekålen i fine strimler og kom dem i bygottoen.
  • Kog i yderligere ca. 5 min.
  • Vend ingefær og halvdelen af osten i og kom bygottoen i en varm skål.
  • Pynt med æblebåde og drys med resten af osten og palmekål.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!