Tomatsuppe
Antal: personer
Ingredienser
- 25 g smør
- 100 g zittauerløg i grove stykker
- 1-2 fed hvidløg grofthakket
- 1½ tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 175 g gulerod skåret i mindre stykker
- 1 dåse hakkede tomater - eller 400g modne tomater
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 liter grøntsagsbouillon
- friskkværnet hvid peber
- 200 g tørret pasta som minisuppehorn
Tilbehør
- 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
- 240 g groft rugbrød, eller grovbrød med mange fuldkorn
- 400 g blandede grøntsager fx. peberfrugt, gulerødder, bladselleri m. fl.
Sådan gør du
- Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min.
- Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca.20 min. – eller til gulerødderne er møre.
- Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 45sek., eller til suppen er glat.
- Hæld den tilbage i gryden og bring atter suppen i kog.
- Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under låg i yderligere ca. 10 min. – rør af og til.
- Pastaen skal være mør, men ikke blød.
- Smag tomatsuppen til og server straks med fraiche, brød og grøntsager.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!