Tomatsuppe

 

Tomatsuppe

Dejlig, varm og smagfuld tomatsuppe med fyld af pasta. Server gerne med brød.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 100 g zittauerløg i grove stykker
  • 1-2 fed hvidløg grofthakket
  • tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 175 g gulerod skåret i mindre stykker
  • 1 dåse hakkede tomater - eller 400g modne tomater
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • friskkværnet hvid peber
  • 200 g tørret pasta som minisuppehorn

Tilbehør

  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 240 g groft rugbrød, eller grovbrød med mange fuldkorn
  • 400 g blandede grøntsager fx. peberfrugt, gulerødder, bladselleri m. fl.

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca.20 min. – eller til gulerødderne er møre.
  • Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 45sek., eller til suppen er glat.
  • Hæld den tilbage i gryden og bring atter suppen i kog.
  • Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under låg i yderligere ca. 10 min. – rør af og til.
  • Pastaen skal være mør, men ikke blød.
  • Smag tomatsuppen til og server straks med fraiche, brød og grøntsager.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!