Cheeseburger med rabarberrelish
Antal: personer
Ingredienser
Rabarberrelish
- 300 g rabarber skåret i tynde skiver
- 100g zittauerløg grofthakket
- ½ spsk. rød chilipeber finthakket
- 85 g sukker
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ¾ tsk. groft salt
Bøffer
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- ¾ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 20 g smør
- 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 380 g grov burgerbolle med fuldkornsmel
- 100 g romainesalat
- 350 g agurk i skiver
Sådan gør du
Rabarberrelish
- Bring alle ingredienserne i kog i en tykbundet gryde.
- Kog relishen ved svag varme og under låg i ca. 4 min. – rør af og til.
- Taglåget af gryden og kog relishen ved kraftig varme i 1-2 min. eller til relishen tykner.
- Lad den køle lidt af.
Bøffer
- Form kødet til 4 meget flade bøffer (ca. 10 cm i diameter) og drys dem med salt og peber.
- Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande.
- Brun bøfferne ca. 1½ min. på hver side og steg dem derefter vedjævn varme i ca. 2 min.
- Fordel osten på bøfferne, læg låg på og tag panden af varmen.
- Lad bøfferne hvile og osten smelte i ca. 2 min.
- Lun bollerne på en brødrister og flæk dem.
- Læg de lune boller sammen om salatblade, agurk, rabarberrelish og bøffer med ost.
- Server straks.
Tips
- Du kan lave dobbelt, eller flere, portioner af rabarberrelishen.
- Kogetiden bliver et par minutter længere.
- Rabarberrelishen smager dejligt sammen med ost, karryretter og stegt kød fra grillen.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!