Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Kyllingebøffer med sprød ærtesalat

Saftige hakkebøffer af kylling serveret med en sprød ærtesalat, der får et ekstra krydret pift af en gremolata af persille, hvidløg og citron.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hovedingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ½ dl bredbladet persille
  • 1 spsk. rød chilipeber
  • ¾ tsk. groft salt
  • 25 g smør

Ærtesalat

  • 300 g ærter
  • 100 g forårsløg i tynde ring
  • 300 g Agurk i små tern
  • 2 spsk. rød chilipeber
  • ½ spsk. ·friskpresset citronsaft
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. groft salt

Persillegremolata

  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. citronskal (usprøjtet)
  • 20 g Karolines Køkken® Hytteost 1,5%

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Bland kødet med persille, chili og salt og form det til 4 bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem ca. 3 min. på hver side – tjek at kødsaften er klar.
  • Tag kyllingebøfferne op og lad dem hvile tildækket i ca.2 min.

Ærtesalat

  • Vend ærter, forårsløg og agurk sammen med de øvrige ingredienser.

Persillegremolata

  • Vend persille, hvidløg og citronskal sammen.
  • Anret ærtesalaten på et fad og fordel hytteosten ovenpå.
  • Drys med persillegremolata og server salaten sammen med de varme kyllingebøffer
  • Hvis du ikke bliver mæt af retten, kan du tilføje brød, kartofler eller en grov salat, alt efter hvad der er optimalt for din kosttype.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!