Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

 

Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

Hokkaidosuppe er en rigtig efterårsklassiker – fantastisk til halloweenfesten.
Type: Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,25 kg hokkaido græskar
  • 25 g smør
  • 100 skalotteløg grofthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk chilipeber finthakket
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 150 g Castello® Marquis
  • tsk groft salt
  •  friskkværnet peber

Ristet græskar

  • 10 g smør
  • 25 g græskarkerner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • purløg
  • nigellafrø ( jomfru i det grønne)

Tilbehør

  • 240 g grovbolle med 50% hele kerner eller rugbrød

Sådan gør du

  • Skræl græskarret.
  • Halver det og skrab kernerne ud.
  • Skær et stykke af græskaret i små tern (ca. 200 g) – og gem dem.
    Skær resten af græskaret i store tern.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg og chilipeber vedjævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt græskar og svits i yderligere ca. 5 min.
  • Hæld hvidvinen ved og kog ved kraftig varme til den er næsten væk.
  • Tilsæt bouillonen og lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til græskarret er mørt –rør af og til.
  • Tilsæt ost, salt og peber.
  • Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er glat.
  • Smag til.
  • Hold suppen varm – den må ikke koge.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og rist de små græskartern, græskarkerner, salt og peber ved jævn varme i ca. 3min. til alt er sprødt og let gyldent.

Ved serveringen

  • Kom græskarsuppen i varme, store og dybe tallerkener.
  • Anret græskarblandingen midt i hver tallerken, pynt med purløg og nigellafrø.
    Server straks.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!