Chilikrydret hokkaidosuppe med ost
Antal: personer
Ingredienser
- 1,25 kg hokkaido græskar
- 25 g smør
- 100 skalotteløg grofthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk chilipeber finthakket
- 2 dl tør hvidvin
- 1 liter hønsebouillon
- 150 g Castello® Marquis
- 2½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Ristet græskar
- 10 g smør
- 25 g græskarkerner
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Pynt
- purløg
- nigellafrø ( jomfru i det grønne)
Tilbehør
- 240 g grovbolle med 50% hele kerner eller rugbrød
Sådan gør du
- Skræl græskarret.
- Halver det og skrab kernerne ud.
- Skær et stykke af græskaret i små tern (ca. 200 g) – og gem dem. Skær resten af græskaret i store tern.
- Smelt smørret i en tykbundet gryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg, hvidløg og chilipeber vedjævn varme i ca. 5 min.
- Tilsæt græskar og svits i yderligere ca. 5 min.
- Hæld hvidvinen ved og kog ved kraftig varme til den er næsten væk.
- Tilsæt bouillonen og lad suppen koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til græskarret er mørt –rør af og til.
- Tilsæt ost, salt og peber.
- Tag gryden af varmen og blend med en stavblender til suppen er glat.
- Smag til.
- Hold suppen varm – den må ikke koge.
- Lad smørret blive gyldent i en pande og rist de små græskartern, græskarkerner, salt og peber ved jævn varme i ca. 3min. til alt er sprødt og let gyldent.
Ved serveringen
- Kom græskarsuppen i varme, store og dybe tallerkener.
- Anret græskarblandingen midt i hver tallerken, pynt med purløg og nigellafrø. Server straks.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!