Kartoffelsuppe med porrer og bacon
Antal: personer
Ingredienser
- 10 g smør
- 75 g zittauerløg grofthakket
- 500 g kartoffel i små tern
- 375 g porrer i ringe – den hvide del
- ¾ liter grøntsagsbouillon
- 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
Bacondrys
- 150 g bacon
- 150 g porre grofthakket, den grønne del
Pynt
- brøndkarse
Tilbehør
- 240 g groft rugbrød evt ristet
Sådan gør du
- Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg og kartofler i ca. 2 min.
- Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
- Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20min. – eller til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen til den er jævn – enten meden stavblender eller i en almindelig blender.
- Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
Bacondrys
- Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
- Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
- Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
- Tørpanden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
- Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
- Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys.
- Pynt med brøndkarse.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!