Kartoffelsuppe med porrer og bacon

 

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Klassisk kartoffelsuppe med porrer og bacon. Hjemmelavet kartoffelsuppe er nem og hurtig mad på en hverdag, den kræver ikke mange råvarer og smager skønt. Til og med er kartoffelsuppe også meget børnevenlig!
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 10 g smør
  • 75 g zittauerløg grofthakket
  • 500 g kartoffel i små tern
  • 375 g porrer i ringe – den hvide del
  •   ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  •  friskkværnet hvid peber

Bacondrys

  • 150 g bacon
  • 150 g porre grofthakket, den grønne del

Pynt

  •  brøndkarse

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød evt ristet

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og kartofler i ca. 2 min.
  • Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20min. – eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er jævn – enten meden stavblender eller i en almindelig blender.
  • Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.

Bacondrys

  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Tørpanden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
  • Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
  • Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys.
  • Pynt med brøndkarse.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!