Fyldte squash med ost

 

Fyldte squash med ost

Dejlig vegetarret. Savner du kødet, vil et stykke stegt kød passe til.
Type: Aftensmad type A, Aftensmad type B
Antal: 4 personer

Ingredienser

 Hovedingredienser

  • 700 g grøn squash - 4 stykker
  • ½ dl friskpresset citronsaft·   
  • ½ tsk groft salt  

Fyld

  • 400 g flået tomat 1 dåse
  • 100 g porre finthakket   
  • 1 dl dildkviste  hakkede   
  • 2 spsk bredbladet persille            
  • 200 g basmatiris, rå
  • 30 g pinjekerner   
  • 10 g blødt smør       
  • 2 stk fed hvidløg knuste     
  • 1 tsk groft salt      
  • friskkværnet peber·      
  • 80 g Karolines Køkken® Revet Mozzarella 30%

Sådan gør du

  •   
    Vask de 4 squash og flæk dem på langs.
  • Fjern kernerne, skrab fx med en ske.
  • Læg de halve squash i et ovnfast fad.
  • Dryp citronsaft på og drys med salt.

Fyld

  • Skær tomaterne i små tern.
  • Bland tomater(med saft), porre, krydderurter, rå ris, pinjekerner, smør, hvidløg, salt og peber.
  • Kom fyldet i squashene.
  • Dæk fadet med bagepapir eller alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre.

Bagetid

  • Sæt retten i en kold ovn.
    Indstil på175° – traditionel ovn og bag i ca. 1 time.
  • Drys ost på squashene.
  • Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen til osten er gylden.

Gratinering

  • Ca. 10 min. ved 250° – traditionel ovn.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!