squashsalat med laks og avocadodip
Antal: personer
Ingredienser
Linser
- 1½ dl vand
- ¼ tsk groft salt
- 50 g grønne linser, fx fra Puy
Avocadodip
- 100 g Cheasy® Hytteost 1,5%
- 50 g avocado
- 1 tsk friskpresset citronsaft
- ½ fed hvidløg
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber·
- 200 g grøn squash i bredde tyndestrimler
- 25 g babyspinatblade
- 1 stk rød chilipeber
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)·
- 50 g røget laks i mindre stykker
Sådan gør du
Linser
- Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
- Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
- Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.
Avocadodip
- Kom hytteost, avocado, citronsaft, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor eller hurtighakker.
- Hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. – eller til avocadodippen er glat.
- Smag til.
- Anret linser, squash, spinat, chili og citronskal i to skåle.
- Fordel laksen herpå og server squashsalaten med avocadodip.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!