squashsalat med laks og avocadodip

 

Squashsalat med laks og avocado dip

En frisk og let squashsalat med røget laks og cremet avocado dip med hytteost.
Type: Frokost type B, Frokost type A, Frokost type C
Antal: 2 personer

Ingredienser

Linser

  • dl vand    
  • ¼ tsk groft salt 
  • 50 g grønne linser, fx fra Puy     

Avocadodip 

  • 100 g Cheasy® Hytteost 1,5%       
  • 50 g avocado    
  • 1 tsk friskpresset citronsaft    
  • ½ fed hvidløg     
  • ¼ tsk groft salt 
  • friskkværnet peber·       
  • 200 g grøn squash i bredde tyndestrimler
  • 25 g babyspinatblade     
  • 1 stk rød chilipeber      
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)·      
  • 50 g røget laks i mindre stykker

Sådan gør du

Linser

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min.
  • Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af.

Avocadodip

  • Kom hytteost, avocado, citronsaft, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor eller hurtighakker.
  • Hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. – eller til avocadodippen er glat.
  • Smag til.
  • Anret linser, squash, spinat, chili og citronskal i to skåle.
  • Fordel laksen herpå og server squashsalaten med avocadodip.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!