Gulerodssuppe med sprøde kikærter

 

Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Gulerodssuppe med skøn smag af ingefær og knasende sprøde kikærter på toppen.
Type: Aftensmad type A, Aftensmad type B
Antal: 4 personer

Ingredienser

Sprøde kikærter

  • 400 g kikært i saltlage, 1 dåse
  • ½ spsk olivenolie     
  • 1 tsk stødt spidskommen   
  • ½ tsk groft salt

Gulerodssuppe

  • 15 g smør    
  • 750 g gulerod i mindre stykker   
  • 225 g zittauerløg grofthakket    
  • 2 stk fed hvidløg fint hakket 
  • 1 tsk stødt gurkemeje       
  • 1 tsk stødt spidskommen      
  • dl  grøntsagsbouillon       
  • 3 spsk friskpresset limesaft   
  • 2 spsk frisk revet ingefær     
  • 1 tsk groft salt     

Pynt

  • 100 granatæblekerner      
  • dl Græsk Yoghurt 2%
  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sprøde kikærter

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt.
  • Bland det godt sammen og fordel kikærterne på en plade med bagepapir.
  • Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde – rør i dem af og til.
  • Bagetid
    Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225 grader - varmluft og bag i ca. 25 minutter

Gulerodssuppe

  • Lad imens smørret smelte i en stor tykbundet gryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødder, løg, hvidløg og krydderier ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog.
  • Kogsuppen ved jævn varme i ca. 20 min. – eller til grøntsagerne er møre.
  • Blendsuppen til den er glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt.
  • Bring suppen i kog underomrøring og smag til.
  • Hæld suppen i 4 skåle.
  • Fordel yoghurt og kikærter herpå.
  • Pynt med granatæblekerner og friske korianderblade og server straks.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!