Gulerodssuppe med sprøde kikærter
Antal: personer
Ingredienser
Sprøde kikærter
- 400 g kikært i saltlage, 1 dåse
- ½ spsk olivenolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk groft salt
Gulerodssuppe
- 15 g smør
- 750 g gulerod i mindre stykker
- 225 g zittauerløg grofthakket
- 2 stk fed hvidløg fint hakket
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt spidskommen
- 7½ dl grøntsagsbouillon
- 3 spsk friskpresset limesaft
- 2 spsk frisk revet ingefær
- 1 tsk groft salt
Pynt
- 100 granatæblekerner
- 2½ dl Græsk Yoghurt 2%
- friske korianderblade
Tilbehør
- 240 g groft brød
Sådan gør du
Sprøde kikærter
- Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
- Hæld kikærterne i en skål sammen med olie, spidskommen og salt.
- Bland det godt sammen og fordel kikærterne på en plade med bagepapir.
- Bag kikærterne øverst i ovnen til de er knasende sprøde – rør i dem af og til.
- BagetidSæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225 grader - varmluft og bag i ca. 25 minutter
Gulerodssuppe
- Lad imens smørret smelte i en stor tykbundet gryde vedkraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits gulerødder, løg, hvidløg og krydderier ved jævn varme i ca. 3 min.
- Tilsæt bouillon og bring suppen i kog.
- Kogsuppen ved jævn varme i ca. 20 min. – eller til grøntsagerne er møre.
- Blendsuppen til den er glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt.
- Bring suppen i kog underomrøring og smag til.
- Hæld suppen i 4 skåle.
- Fordel yoghurt og kikærter herpå.
- Pynt med granatæblekerner og friske korianderblade og server straks.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!