Hummus
Antal: personer
Ingredienser
Hummus - dagen før
- 60 g tørret kikært
- ½ liter vand
Hummus
- ½ liter vand
- 1 stykke laurbærblad
- ½ tsk. olivenolie
- 1½ tsk. friskpresset citronsaft
- 1 stykke fed hvidløg
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- ¼ tsk. groft salt
- 2 spsk. Karolines Køkken® Kvark 0,3%
Grøntsagsstave
- 2 stk. persillerod
- 1 stk. rød peberfrugt
- 125 g grøn squash
Sådan gør du
Hummus – dagen før
- Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål.
- Hæld dem over med vand og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
Hummus
- Lad de udblødte kikærter dryppe af i en sigte – smid udblødningsvandet væk.
- Kom kikærterne i en gryde med kogende vand tilsat laurbærblad.
- Kog kikærterne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til de er møre.
- Tag 4 spsk. kogevand fra og hæld resten af vandet fra kikærterne.
- Kom kikærterne i en skål og fjern laurbærbladet.
- Tilsæt det varme kikærtevand, olivenolie og resten af ingredienserne.
- Blend med en stavblender til hummusener glat.
- Stil hummussen tildækket i køleskabet til den er kold.
Grøntsagsstave
- Smag den kolde hummus til og server den sammen medgrøntsagsstavene.
Tip
- Du kan også bruge kikærter fra en dåse.
- Husk at de blot skal drænes og skylles godt.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!