Hummus

 

Hummus

Hummus er en kikærtemos, som egner sig godt som dip til grønt eller i pita. Denne opskrift på hummus er nem – og resultatet er en skøn cremet hummus.
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hummus - dagen før

  • 60 g tørret kikært
  • ½ liter vand

Hummus

  • ½ liter vand
  • 1 stykke laurbærblad
  • ½ tsk. olivenolie
  • tsk. friskpresset citronsaft
  • 1 stykke fed hvidløg
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. groft salt
  • 2 spsk. Karolines Køkken® Kvark 0,3%

Grøntsagsstave

  • 2 stk. persillerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 125 g grøn squash

Sådan gør du

Hummus – dagen før

  • Skyl de tørrede kikærter og kom dem i en skål.
  • Hæld dem over med vand og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Hummus

  • Lad de udblødte kikærter dryppe af i en sigte – smid udblødningsvandet væk.
  • Kom kikærterne i en gryde med kogende vand tilsat laurbærblad.
  • Kog kikærterne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til de er møre.
  • Tag 4 spsk. kogevand fra og hæld resten af vandet fra kikærterne.
  • Kom kikærterne i en skål og fjern laurbærbladet.
  • Tilsæt det varme kikærtevand, olivenolie og resten af ingredienserne.
  • Blend med en stavblender til hummusener glat.
  • Stil hummussen tildækket i køleskabet til den er kold.

Grøntsagsstave

  • Smag den kolde hummus til og server den sammen medgrøntsagsstavene.

Tip

  • Du kan også bruge kikærter fra en dåse.
  • Husk at de blot skal drænes og skylles godt.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!