Kylling med hyldeblomst og mandler
Antal: personer
Ingredienser
Hovedingredienser
- 50 g smuttede mandler
- ¼ tsk groft salt
- 10 g smør
- 500 g kyllingeinderfileter
- 200 g frisk hvid pasta
- 2½ liter vand
- 3 tsk groft salt
- 10 g smør
- 2 stk. æbler i tynde både
- 200 g forårsløg i 5 cm stykker (ca. 2 bundter)
- 1 dl hønsebouillon
- ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 2½ tsk majsstivelse
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Pynt
- Friske basilikumblade
Tilbehør
- 1 spsk æblecidereddike
Sådan gør du
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en tør pande ved jævn varme i ca. 4 min.
- Drys med salt og stil dem til side - når de er afkølet hakkes de groft.
- Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg kyllingekødet i ca. 6 min. - vend af og til.
- Tag kødet op og hold det varmt.
- Kog pastaen uden låg i ca. 2 min. i kogende vand tilsat salt.
- Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
- Lad imens smørret smelte i sauterpanden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits æbler og forårsløg i ca. 2 min.
- Rør bouillon, hyldeblomstsaft og majsstivelse sammen og rør det i panden sammen med kød, salt og peber.
- Lad retten koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
- Smag til.
- Ved serveringen: Anret kylling med hyldeblomst sammen med den friskkogte pasta.
- Drys med frisk basilikum og mandler - der er hakket groft.
- Server straks sammen med æblecidereddike til at dryppe på.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!