Kartoffelfrikadeller med ost

 

Kartoffelfrikadeller med ost

Enkel vegetarret med cremet dip og dampede grøntsager.
Type: Aftensmad type B, Aftensmad type C, Aftensmad type A
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dressing

  • 2 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • spsk. dild finthakket
  • spsk. kruspersille finthakket
  • spsk. purløg finklippet
  • ¼ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

  • 300 g gulerod i lange strimler gerne flere farver
  • 300 g porre fint snittet
  • 1 liter vand

Kartoffelfrikadeller - 16 stk.

  • 300 g kolde melede kartoffeler
  • spsk. zittauerløg fintrevet
  • 200 g Cheasy revet Mozzarella13%
  • 2 stk. æg
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk. groft salt
  •  friskkværnet peber
  • 25 g smør

Sådan gør du

Krydderurtedressing

  • Vend alle ingredienserne sammen og stildressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kartoffelfrikadeller

  • Kom kartoflerne i en skål og mos dem med en gaffel.
  • Tilsæt ost, æg, rasp, løg og krydderier og rør blandingen godt sammen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form halvdelen af kartoffelblandingen til 8 små frikadeller, fx med en ske.
  • Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme (ca. 7 min. i alt).
  • Tag de stegte kartoffelfrikadeller op af panden og hold dem varme.
  • Steg de sidste frikadeller i resten af smørret

Salat

  • Bring vandet i kog i en gryde og kog porrerne i ca. 1 min.
  • Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre med et viskestykke.
  • Vend porrer og gulerødder sammen med dressingen, anret salaten på et fad og server den sammen med de lune deller.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!