Kartoffelfrikadeller med ost
Antal: personer
Ingredienser
Dressing
- 2 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 2½ spsk. dild finthakket
- 2½ spsk. kruspersille finthakket
- 2½ spsk. purløg finklippet
- ¼ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
Salat
- 300 g gulerod i lange strimler gerne flere farver
- 300 g porre fint snittet
- 1 liter vand
Kartoffelfrikadeller - 16 stk.
- 300 g kolde melede kartoffeler
- 1½ spsk. zittauerløg fintrevet
- 200 g Cheasy revet Mozzarella13%
- 2 stk. æg
- 1 dl rasp
- 1 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 25 g smør
Sådan gør du
Krydderurtedressing
- Vend alle ingredienserne sammen og stildressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Kartoffelfrikadeller
- Kom kartoflerne i en skål og mos dem med en gaffel.
- Tilsæt ost, æg, rasp, løg og krydderier og rør blandingen godt sammen.
- Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
- Form halvdelen af kartoffelblandingen til 8 små frikadeller, fx med en ske.
- Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme (ca. 7 min. i alt).
- Tag de stegte kartoffelfrikadeller op af panden og hold dem varme.
- Steg de sidste frikadeller i resten af smørret
Salat
- Bring vandet i kog i en gryde og kog porrerne i ca. 1 min.
- Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre med et viskestykke.
- Vend porrer og gulerødder sammen med dressingen, anret salaten på et fad og server den sammen med de lune deller.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvad du synes om den!